Foto: MN Press
Foto: MN Press

Alternativna staza: Ako ispadnu od Švajcaraca crno-beli mogu na Silkeborg ili Gent

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 14:22

Ishod žreba u Nionu

Bude li uspešan u duelu sa Luganom, Partizan će nastaviti put ka Ligi Evrope i suočiće se sa Bešiktašem, ali ako ispdne tokom dvomeča sa švajcarskim predstavnikom čega ga utešna nagrada, pošto bi onda prešao na stazu koja se uliva u grupu Lige konferencije.

U tom slučaju završna prepreka Parnom valjku bio bi bio pobednik iz duela Silkeborg (Danska) - Gent (Belgija). Slično kao u prvom žrebu tokom ponedeljka, crno-beli ponovo nisu bili miljenici sreće. Jedina negativnija opcija bio je sudar sa Betisom, dok je okršaj sa boljim iz dela predstavnika Danske i Belgije označen za izbegavanje. Možda bi više šansi tim Aleksandra Stanojevića imao da je naleteo na boljeg iz dvomeča Makabi Petah Tikva (Izrael) – Kluž (Rumunija), odnosno Noa (Jermenija) – AEK (Grčka), no...

Izabrane vesti

Gent je, nažalost, dobro poznat Aleksandru Stanojeviću, pošto se na njega namerio u prethodnom mandatu, u grupi Lige konferencije. U Beogradu je belgijski tim demonstrirao fizičku snagu i slavio 1:0, a na gostovanju Partizan vodio sjajnim golom Slobodana Uroševića, ali je Marokanac Tarik Tisudali pred kraj poravnao na 1:1.

U odnosu na te timove, među crno-belima su samo još Bibars Natho i Aleksandar Šćekić, dok Svetozar Marković nije bio na terenu. Ništa bolja situacija nije ni kod Genta, u odnosu na susret u glavnom gradu Srbije ostali su jedino kapiten Sven Kums, Nurio Fortuna i Matis Samois.

Pomenuti Tisudali je ovog leta prešao u PAOK za 2.200.000 evra, Žulijen der Sart se otisnuo u Katar, a korpulentni napadač Loren Depoitr traži klub posle isteka saradnje. Među popularne Poglavice su stigli: mladi Islanđanin 22-godišnji Andri Gudjonsen (sin čuvenog Ejdura), posle efikasnih igara u danskom Lingbiju; još jedan mladi špic, 20-godišnji Englez Maks Din (MK Dons) i mladi reprezentativac Belgije Matijas Delorž (Sent Truden). Jasna je orijentacija da posle iskusnog na raspolaganju ima talentovani tim.

Zanimljivo da je Gent od osnivanja Lige konferencije svaki put bio učesnik ne samo grupne, nego i eliminacione faze.

Kad je u pitanju Silkeborg, taj klub ima manje uspeha na internacionalnom nivou, ali Partizan ne bi smeo da ga potenci dođe li do suočavanja s njim, jer je prošle godine za rivala imao Nordjslenad i osramotio se (0:5, 0:1).

Tokom 90-ih godina prošlog vekan klub se uglavnom takmičio u ugašenom Intertoto kupu, da bi prošle sezone bio treći u grupi baš Lige konferencije sa Vest Hemom, Anderlehtom i FCSB-om, uz napomenu da je dvaput savladao Rumune, po 5:0. Prethodno izdanje danskog prvenstva okončao je na šestoj poziciji.

Mečevi su na programu 22. i 29. avgusta. Pobednici će obezbediti mesto u grupnoj fazi, gde će svaki tim odigrati po šest utakmica, kao i u prethodnim izdanjima istog takmičenja. Za razliku od Lige šampiona i Lige Evrope, gde svi imaju po osam zagaranotvanih mečeva, u Ligi konferencije ostaje šest kola.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeKvalifikacije za Ligu konferencijeUEFA žreb

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara