Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Altaj najzad licencirao šest pojačanja, Istanbul u seriji

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 08:14

Zanimljiv dvoboj u poslednjem meču 19. kola drugog turskog ranga

Tek što je krenuo drugi krug već može da se konstatuje da pola lige želi u najviši rang. Turska drugoligaška konkurencija stigla je do kraja 19. kola, koje danas duelom u Izmiru zatvaraju ekipe u različitim raspoloženjima, ali istim ambicijama - Altaj i Istanbulspor (17.00).

Domaći sastav minuli šampionat okončao je na sedmom mestu, samo jednom niže od pozicije koja vodi u baraž za promociju. Crno-beli zato ove godine žele da poprave plasman i donedavno su se visoko kotirali nanizavši pet pobeda, dok nisu doživeli dva poraza u 2021. Najpre je Altaj stradao u Bandirmi sa 2:0, da bi posle tronedeljne pauze položio oružje i na gostovanju Samsunu sa 1:0. Između ta dva duela ekipa je odigrala prijateljski meč sa Vojvodinom i remizirala sa 1:1.

Izabrane vesti

Altaj kod kuće ima skor od šest pobeda, dva remija i samo jednog poraza, pa se u taboru ekipe iz Izmira s pravom nadaju prekidu serije. Dodatni razlog za optimizam u sastavu trenera Jusela Ildiza je činjenica da za prošli duel nije mogao da računa na novajlije koje su pristigle tokom zimskog prelaznog roka. Postupci licenciranja Jidirima, Akdžea, Ugurlua, Kadaha, Karajela i najpoznatijeg među njima Marsija Mosoroa, iskusnog veziste koji je dugo godina nosio dres Bašakšehira, najzad je završen i pomenuti igrali su u konkurenciji za meč.

Sa druge strane, Istanbulspor je daleko bolji u odnosu na prošlosezonska izdanja i već je blizu da nadmaši učinak iz kompletne minule kampanje kada je sakupio ukupno 40 bodova. Bikovi su na drugom mestu na tabeli i imaju priliku da potencijalnim slavljem dođu upravo do 40 bodova i priđu samo na korak do lidera Giresuna.

Sastav koji sa klupe predvodi Teke Fatih, nekadašnji golgeter Trabzona, Zenita i reprezentacije Turske, neporažen je u poslednjih sedam utakmica u ligi, na kojima je ostvario šest pobeda, od čega pet zaredom. U prošlom kolu pobeđena je Adana kod kuće sa 1:0.

U prvom delu sezone Istanbulspor je pobedio Altaj sa 2:1, dok su crno-beli prethodno bili u seriji od čak 12 mečeva bez poraza u sudarima sa Bikovima.


TURSKA 2 - 19. KOLO

Ponedeljak

17.00: (2,55) Altaj (3,25) Istanbulspor (2,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 2AltajIstanbulspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara