Alison je hit na Ostvru: Ima više asistencija u sezoni od Lingarda

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.01.20. | 22:41

Brazilac se izjednačio sa Gilfijem Sigurdsonom i Mesutom Ozilom, a ozbiljno preti Rahimu Sterlingu, koji ima dve asistencije na svom kontu u ovoj sezoni

Fenomenalni čuvar mreže Liverpula Alison Beker prikupio je svu slavu za sebe nakon večerašnjeg feonomenalne asistencije u trećem minutu nadoknade utakmce sa Mančester junajtedom, kada je Mohamed Salah postavio konačan rezulat meča.

Alison je postao prvi golman Liverpula još od Pepea Reine i marta 2010. godine koji je direktno učestovao u golu svog tima, a javnost na Ostvru je iskoristila da zbija šale sa glavnim kreatorima igre protivničkog tima.

Izabrane vesti

Tako se došlo do zaključka da Alison sada ima više asistencija od Junajtedove desetke Džesija Lingarda, koji još uvek nema nijednu na svom kontu, a da je uspeo da se izjednači Gilfijem Sigurdsonom i Mesutom Ozilom, dok ozbiljno preti Rahimu Sterlingu, koji ima jednu više.

Alisonov najveći kvalitet, pored fantastičnih golmanskih sposobnosti, je i to što se izvanredno služi nogama i po fudbalskoj tehnici može da stane uz rame i ozbiljnim igračima. Jasno je da je Brazilac, pored fantastičnog Virdžila van Dajka, doneo neophodnu sigurnost čitavom timu, koja će ove sezone morati da rezultira šampionskom titulom koja se čeka tri decenije na Enfildu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara