Aleksandar Pešić sve bliži odlasku, Zvezdin fokus na Late Latu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 09:38

Pored Ferencvaroša iskusni napadač ima još jednu ponudu

Prvo je bilo samo interesovanje, posebno posle oktobarskih mečeva u Ligi Evrope, tokom kojih je Aleksandar Pešić pružio vrlo dobre partije protiv mađarskog šampiona Ferencvaroša. Potom je sve pretočeno u konkretnu ponudu tešku oko 1,5 miliona evra, ali se činilo da iskusni napadač, i pored brojnih uspona i padova tokom ove takmičarske godine, ne želi da napusti dom šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Pominjalo se i da Ferencvaroš ne može da ponudi identičnu platu Pešiću kao Crvena zvezda, ali poslednje informacije govore da je popularni Šilja bliži odlasku nego opstanku na Marakani. Gledajući brojke Pešić je imao solidnu prvu sezonu u drugom mandatu u Ljutice Bogdana. Postigao je 16 golova u svim takmičenjima, bio više nego dobar u dvomeču protiv Makabija iz Haife, rešio finale Kupa. Bilo je tu i nekih kriznih momenata o kojima je pričao bivši član Tuluza i Atalante. Delovalo je da ga ponekad slama ogroman pritisak oko Crvene zvezde i da smatra da njegov minuli rad u crveno-belom dresu nije dovoljno cenjen.

Izabrane vesti

Dolazak Baraka Bahara je produbio temu o statusu Aleksandra Pešića, mada ga izraelski stručnjak poznaje iz tamošnje lige i izuzetno ceni njegove kvalitete... Ali ni to nije garancija da će Aleksandar Pešić ostati u Ljutice Bogdana. Ponuda Ferencvaroša, koja bi donela profit Crvenoj zvezdi od 1,5 miliona evra, i dalje je na stolu. Nećkao se Pešić i zbog porodičnih razloga, ali ne bi bilo iznenađenje da napusti redove Crvene zvezde i pre zvanične prozivke zakazane za 19. jun.

Kako se može čuti od ljudi bliskih Crvenoj zvezdi Aleksandar Pešić pored Ferencvaroša ima još jednu ponudu. I sve je na njemu...

Čak i da iskusni napadač ostane u Ljutice Bogdana, crveno-beli imaju plan da dovedu dvojicu napadača. Dugo je prvi pik bio na Žan Filipe Krasou iz Sent Etjena, pokušava se i dalje sa pozajmicom Matea Kasijere, ali je trenutni fokus svih odgovornih sa Marakane na Emanuelu Late Lateu. Atalanitn đak, koji je sezonu proveo u švajcarskom Sent Galenu, je digao tržišnu vrednost golovima u finišu sezone. Sezonu je završio sa 14 golova, uništio je polufinalistu Lige Konferencija Bazel, i jasno je zašto Atalanta veruje da će za njega dobiti ozbiljno obeštećenje. Crvena zvezda je bila spremna da izdvoji dva miliona evra.

Na Marakani su rešeni da budu strpljivi u pregovorima sa Atalantom i napadačem iz Obale Slonovače. Veruju da je zov Lige šampiona suviše jak...

Kod drugog napadača stoji veliki znak pitanja. Najviše bi na Marakani voleli da tome bude neko sa srpskim pasošem. Ali dostupnih domaćih špiceva nema na horizontu. Mladi Petar Ratkov iz TSC-a jeste zanimljiv, ali njegov transfer baš i nije realan.


tagovi

Aleksandar PešićEmanuel Late Lat

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara