Aleks Vigo u duelu protiv Boke (Reuters)
Aleks Vigo u duelu protiv Boke (Reuters)

Aleks Vigo se pozdravio sa Riverom, sledeća stanica Crvena zvezda

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 10:03

Argentinac se oprostio od dosadašnjih saigrača

Lazar Nikolić i Uroš Spajić su bili prva zimska pojačanja, Piter Olajinka je „spakovan“ za leto, a sledeći igrač koji će biti promovisan kao pojačanje Crvene zvezde je Aleks Vigo.

Argentinski desni bek se juče na pripremama u Majamiju pozdravio sa saigračima iz River Plejta, napustio trening kamp i sledeća stanica mu je Beograd.

Izabrane vesti

Posle pozajmice u Independijenteu, Vigo se nakratko vratio u River sa kojim ima važeći ugovor ali kod novog trenera Martina Demikelisa nije uspeo da se izbori za ozbiljniji status u konkurenciji Roberta Rohasa, Marsela Erere i Emanuela Mamane koji takođe povremeno igra uz desnu aut liniju.

River je imao ponudu Ludogoreca tešku 1.800.000 dolara ali je na kraju Crvena zvezda ponudila bolje uslove. Prema navodima argentinskih medija Zvezda će platiti određeni iznos za pozajmicu čija visina još nije poznata i imaće opciju da otkupi Viga za 2.200.000 dolara. Od ukupne sume bi 75 odsto obeštećenja pripalo Riveru, a preostalih 25 odsto Vigovom bivšem klubu Kolonu.

Vigo bi danas trebalo da potpiše ugovor sa crveno-belima i da se već od sutra stavi na raspolaganje šefu štručnog štaba Milošu Milojeviću na pripremama u Antaliji. Na Marakani se nadaju da je Argentinac konačno rešenje hroničnog problema na poziciji desnog beka koju su u prvom delu sezone popunjavali Marko Gobeljić i Slavoljub Srnić.

Pokušala je Zvezda i prošle zime da reši taj problem dovođenjem Kristijana Pičinija ali se on nije ispostavio kao pogodak, ove zime je razmišljala o dovođenju Džošue Breneta iz Tventea, nuđen joj je i Santjago Arijas ali je izbor pao na Viga. Prvo slede lekarski pregledi a onda i potpis ugovora.


tagovi

Aleks VigoZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara