Aleks Vigo nije ubedio šefove i zvezdaše da vredi 2.500.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 16:53

I pored toga sigurno je da ostaje do kraja pozajmice, presudiće mečevi u Ligi šampiona i razvoj talentovanog Koste Nedeljkovića

Početak skoro da nije mogao da bude idealniji. Široj javnosti desni bek Crvene zvezde, po dolasku na jednogodišnju pozajmicu iz River Plate, predstavio se golom u prijateljskom meču protiv Ludogoreca. Usledio je potom i pogodak u 169. večitom derbiju, istina uz pomoć levog beka Partizana Slobodana Uroševića.

Delovalo je da je Crvena zvezda, posle godina lutanja i neuspelih pokušaja sa Kristijanom Pičinijem i Akselom Bakajokom, konačno pronašla rešenje na desnom beku. Bilo je onih koji su čak konstatovali da je Aleks Vigo džek pot i da odmah treba aktivirati otkupnu klauzulu od 2.500.000 dolara.

Izabrane vesti

Međutim, poslednji mečevi u Mozzart Bet Superligi, kao i manjkavosti u defanzivi, stavili su pod znak pitanja dugoročnu budućnost borbenog Argentinca na Marakani.

Na 14 mečeva u svim takmičenjima Aleks Vigo je postigao tri gola i upisao asistenciju, što su za desnog beka vrlo zanimljive brojke. Da može momak rođen 1999. godine da doprinese u ofanzivi, i da ima mekano stopalo – može. Međutim, videlo se da je igra na drugoj polovini terena 175 centimetara visokog Argentinca.

Primer prvi: na poslednjem meču Mozzart Bet Supelige, protiv Vojvodine, Nikola Čumić je sa pola gasa probio Aleksa Viga i centrirao Ivu Baraju za izjednačenje. I pre i posle toga bivši član Olimpijakosa je pravio velike probleme Zvezinom desnom beku.

Primer drugi: Crvena zvezda je u poslednjem okršaju sa Partizanom najveće probleme imala u drugom poluvremenu, kada je Igor Duljaj prekomandovao Fusenija Dijabatea na Vigov bok. Teško je Argentinac pratio reprezentativca Malija, koji je uspevao driblinzima da „otvara“ teren i pravi višak, što se videlo i kod kolosalne šanse Bibrasa Natha.

Bila je to samo mala pokazna vežba šta bi Aleksa Viga moglo da zadesi u Ligi šampiona. Jasno je da bi Argentincu, kao i Irakliju Azarovu, više odgovarala formacija sa trojicom štopera, možda i jednim dominantnim zadnjim veznim. Više niko na Marakani ne pominje siguran otkup od Rivera kao sigurnu opciju. Sa druge strane desni bekovi su i na svetskom tržištu deficitarna roba, i nekada prosto morate da ih pretplatite.

Za sada je samo poznato da će Vigo ostati do kraja pozajmice na Marakani i biće u igračkom kadru za narednu sezonu. Biće zanimljivo videti šta o njegovim mogućnostima kaže novi trener Barak Bahar i da li ga uopšte vidi kao igrača sposobnog da igra u Ligi šampiona. Crvena zvezda na poziciji desnog beka i dalje ima Marka Gobeljića, kao i Lazara Nikolića kome je Miloš Milojević dao ozbiljnu minutažu tokom prolećnog dela prvenstva u Mozzart Bet Superligi.

Na status Aleksa Viga mogao bi da utiče i razvoj supertalentovanog Koste Nedeljkovića (2005.godište). Omladinski reprezentativac Srbije je imao odličnih šest meseci u Grafičaru i privikao se na seniorski fudbal. Na jednom meču razvio je brzinu od 35 kilometara na sat, idealno je građen. I deluje da ga u perspektivi čeka mesto startera u crveno-belom dresu.


tagovi

Aleks VigoLazar NikolićBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara