(Star sport)
(Star sport)

Aldo Kalulu: Najopasniji sam iza napadača, a stavljaju me na krilo

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.07.24. | 17:12

"Trener mi je dao mogućnost da ove sezone budem za nijansu bliži golu", uverava Partizanov ofanzivac

Da bi Aldo Kalulu bio najbolja verzija sebe potrebno da mu se promeni pozicija. To nije neki laički stav, navijačko zapažanje ili zadiranje u struku, već poruka Partizanovog ofanzivca, uoči starta nove sezone.

U prethodnoj je uglavnom korišćen po boku i dugo mu je trebalo da pokaže šta zna, u predstojećoj će se zarotirati, s jedne strane terena verovatno preseliti na drugu, međutim, ističe da bi produktivniji bio ako bi se pozicionirao u sredini. Daleko od toga da je „desetka“, pre će biti da je neka vrsta drugog špica ili pomoćno osoblje prvom napadaču.

Izabrane vesti

Zato u osvit novog prvenstva Srbije Francuz ističe želju da se približi golu.

„Nikad ne obećavam broj golova ili asistencija. Samo kažem da je došao novi trener i da ću igrati na drugačijoj poziciji. Još ne znam tačno kojoj. Tokom priprema sam igrao više po levom krilu, dok sam prošle sezone uglavnom dejstvovao desno, koja nije moja najbolja pozicija. Najbolje se snalazim kao drugi napadač, odmah iza špica, trener mi je dao mogućnost da ove sezone budem za nijansu bliži golu, jer sam u prošloj dosta radio na strani, pomogao odbrani, bio daleko od gola“, nabraja Kalulu u razgovoru za Mozzart Sport.

A, ako je bliži protivničkom kaznenom prostoru...

„Onda bi bilo prirodno da imam više šansi. U prethodnom ciklusu je bilo utakmica koje sam završavao bez udarca u okvir, bez šanse da zapretim, a to nisam ja. Najopasniji sam iza špica“.

Znači li to da bismo nekadašnjeg đaka Lionove škole mogli da vidimo na poziciji centarfora, kad ode Mateus Saldanja u inostranstvo?

„Mogu da igram i na tom mestu, ali je najbolje kad imam nekog ispred i sa njim sarađujem, sa centralne pozicije. Svaki trener je zadovoljan što mogu da igram na više različitih mesta, da tako pomažem timu“.

Najveći „problem“ Kaluluu, makar prema osobinama igrača, predstavljaju Bibars Natho i Gajas Zahid, pošto su snalažljivi upravo na mestu koje je označio omiljenim.

Dosta je to izbora, a njih dvojica ne mogu da igraju na strani i onda sam ja najbolja opcija za to mesto“.

Ako vas, ipak, stave u sredinu?

„Neee... Igraću po strani, jer je previše fudbalera u sredini“.

Izbor je na Aleksandru Stanojeviću, a i on sam kaže da se još „hvata“ sa fudbalerima koje je zatekao.

Došao je novi trener, videćemo šta će se desiti, ali smo dosta uradili i tek kroz rezultate ćemo znati šta smo postigli. Borićemo se za naslov, nadam se da ćemo uzeti makar kup, ako ne titulu, a u Evropi se nadam da ćemo se kvalifikovati za grupnu fazu Lige šampiona“.

Prošli put sa Stanojevićem na klupi Parni valjak je osvojio 98 poena i nije bio prvak.

To je ludo. Nemam šta da dodam“.

Da li će sad biti dovoljno?

U bilo kom šampionatu bi trebalo da bude, ali to je lepota fudbala. Ništa nije dovoljno i sve je moguće. I dalje mi deluje suludo da sa 98 bodova ne uzmete titulu, nadam se da će ove sezone biti drugačije“.

(MN Press)(MN Press)

Slično je bilo prošle sezone, jer je Partizan vodio trku do marta, dok je u prethodnom Stanojevićevom mandatu bio lider do aprila. Šta bi trebalo Partizan da uradi da ostane lider, ako uopšte bude?

„Na prvom derbiju u 2024. smo izgubili dosta energije na mentalnom i fizičkom planu, počeli smo odmah da gubimo bodove i zato je sve u glavi. Moramo tu da budemo snažniji. Teško je objasniti naš pad, jer imamo kvalitet, ako smo od jula do marta bili prvi to znači da je postojao razlog“.

Mislite na pobednički mentalitet

„Ne samo to. Derbi nas je iscrpeo u pogledu energije. I dalje posedujemo pobednički mentalitet, ali kao i sva ljudska bića imamo granice. Zvezda je imala veoma kvalitetan tim, čak i na klupi, što joj je pomoglo u smislu izbora, naročito mladih igrača, a mi smo imali i nekoliko povređenih momaka i to se odrazilo na rezultate“.

Dok pričate u svlačionici i na sastancima, primećuje li se frustriracija što je Partizan pet godina bez trofeja?

Naravno. Stigao sam prošle sezone i kad me je Igor Duljaj doveo prvi zadatak je bio da se vratimo na drugo mesto, što smo uradili. Moj mentalitet je da sve radimo polako, tako smo se i kvalifikovali za Evropu, možda ćemo opet završiti drugi, ali možda ćemo biti prvaci, je ne znam sad“.

Da li bi pristao da Partizan uđe u grupu Lige šampiona, a da ne bude prvak Srbije?

Voleo bih da budem prvak dražve, ali sad, pošto još nismo u grupnoj fazi, ne mogu da odgovorim na to pitanje“.

Onda ovako: ljudi smatraju da je klubovima sa Balkana lakše skupljati bodove u Ligi Evrope nego u Ligi šampiona?

To je previše kalkulacija. Samo želimo da budemo u LŠ, u najboljem takmičenju. Naravno da je plan i da budemo prvaci, iako će biti baš teško. Sve je zahtevno. Ako mogu biram, onda bih da budem prvak. Zasad je sve rano da se priča, jer sezona nije ni počela i promenili smo trenera. Sve je totalno različito po pitanju taktike, ali ne mogu sad da zaključujem, pošto smo odigrali samo prijateljske utakmice. Tek za nekoliko meseci, kad bude prisutan veliki uzorak takmičarskih, biću u prilici da poredim. Mogu da kažem da je Igor Duljaj dobar trener, dobar momak, naravno da mi nedostaje, ali to je život. Mnogi treneri iz prošlosti mi nedostaju“, dodao je Aldo Kalulu.


tagovi

FK PartizanAldo Kalulu

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara