©AFP
©AFP

Alabina povreda teža nego što je procenjeno, van terena do 2025. godine

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.07.24. | 15:27

Štoper osim kidanja ligamenta doživeo i oštećenje hrskavice kolena

Usled pokidanog ukrštenog ligamenta kolena pre oko 200 dana na prvenstvenoj utakmici protiv Viljareala, David Alaba je bio primoran da propusti Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a prema poslednjim vestima iz Austrije još je neizvesno kada će se defanzivac vratiti u pun trenažni proces.

Prema saznanjima Presea i Hojtea, povreda štopera Real Madrida ozbiljnja je nego što je u prvi mah navedeno jer je Alaba osim kidanja ligamenta doživeo i oštećenje hrskavice.

Izabrane vesti

Isti izvori navode da defanzivac još nije počeo da trenira i da je trenutno u fazi oporavka mišića. Iako je mesecima daleko od timskih treninga, a usled peha je propustio i Evropsko prvenstvo, štoper je tokom kontinentalne smotre bio uz saigrače iz nacionalnog tima kako bi im pružio moralnu podršku.

"Svako ko gleda Alabu kako se penje uz stepenice u Berlinu videće njegovu nesigurnost pri svakom koraku koji napravi levom nogom", ističu izveštači Presea iz Nemačke uz konstataciju da je Austrijanac još daleko povratka timskim treninzima u Real Madridu. Isti medij navodi da se povratak Alabe očekuje tek početkom 2025. godine.

Podsetimo, štoper Reala je leta 2021. godine stigao u Madrid kao slobodan igrač, posle 12 godina provedenih u Bajernu. Od dolaska na Santjago Bernabeu centralni defanzivac je upisao minute na 102 susreta, međutim 17. decembra 2023. godine u susretu sa Viljarealom je doživeo povredu usled koje će, kako stoje stvari, provesti više od godinu dana van terena.


tagovi

Real MadridDavid Alaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara