Al Nasr pregovara sa Vladanom Milojevićem

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.02.20. | 21:14

Gigant iz Saudijske Arabije želi doskorašnjeg trenera srpskog šampiona

Al Nasr iz Saudijske Arabije pregovara sa bivšim trenerom Crvene zvezde Vladanom Milojevićem oko preuzimanja klupe kluba iz Rijada, piše Saudi Skaj Sport.

Srpski strateg je na ceni od rastanka sa srpskim šampionom, u igri su bili klubovi iz Turske i Grčke, konkretno solunski PAOK, ali nema sumnje da bi odlazak u Saudijsku Arabiju finansijski bio najunosniji.

Izabrane vesti

Milojević je tokom dve i po godine boravka u Crvenoj zvezdi porušio sve moguće rekorde. Tri godine uzastopno igrao je u grupnoj fazi evropskih takmičenja, a poslednje dve u Ligi šampiona. Stigao je u prilično neprijatnoj situaciji za najtrofejniji srpski klub, ali je uspeo da premaši sva očekivanja i vrati crveno-bele na evropsku fudbalsku mapu.

Klupa se posle tri remija u poslednja četiri kola očigledno ozbiljno ljulja Portugalcu Ruju Vitoriji, koji je prošle sezone osvojio šampionsku titulu, a sada zaostaje za vodećim Al Hilalom tri boda. Ono što je činjenica i što verovatno najviše smeta bogatim čelnicima Al Nasra jeste način na koji njihov tim igra i stiže do pobeda. Al Nasr je na dosadašnjih 17 utakmica u domaćem prvenstvu postigao 26 golova, dok je Al Hilal dao 47. Utisak previše ne menja ni to što je u pitanju tim sa najmanje primljenih golova u prvenstvu, svega osam.

Al Nasr je drugi najtrofejniji klub iz Saudijske Arabije sa devet osvojenih trofeja, a igrao je i jedno finale azijske Lige šampiona 1995. godine, u kojem je poražen od korejskog Sonama.

Milojević je trenersku karijeru započeo kao pomoćnik u Čukaričkom, potom je vodio omladince Crvene zvezde, pa samostalno radio u Javoru, Omoniji, Panioniosu i Crvenoj zvezdi.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara