Vinisijus Žunior (Reuters)
Vinisijus Žunior (Reuters)

Al Ahli kuca na vrata Reala: Koliko košta Vini? Spremili smo mu milijardu evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.24. | 16:54

Saudijci su spremni da učine Brazilca najplaćenijim fudbalerom svih vremena, ali Kraljevski klub traži da aktiviraju izlaznu klauzulu koja takođe košta 1.000.000.000 evra

Možda je Real Madrid sa dolaskom Kilijana Embapea i Endrika završio prelazni rok, ali u teoriji jedna mega zvezda mogla bi napusti Santjago Bernabeu. U teoriji, jer vest koju donosi ugledna španska Marca deluje potpuno neverovatno, makar sa aspekta verovatnoće njegov konačnog raspleta. Naime, saudijski Al Ahli poslao je jasan upit Kraljvskom klubu - "Pod kojim uslovima Vinisijus Žunior može biti naš?" A iz Valdebebasa je stigo hladan odgovor - "Vini u ugovoru ima izlaznu klauzulu od milijardu evra."

Verovatnoća da faraonska klauzula - koja bi bez konkurencije predstavljala najveću transfakciju u istoriji sporta - bude aktivirana meri se u promilima, to su potvrdili i izvori španske Marke, no Al Ahli je spreman da plati Realu 200.000.000 evra što je 20.000.000 više od Brazilčeve tržišne vrednosti koju procenjuje Transfermarkt. U narednih nekoliko dana očekuje se da emisari saudijskog velikana izađu i sa formalnom ponudom pred Florentina Pereza.

Izabrane vesti

Ono što bi moglo da predstavlja prelomnu tačku u transferu čija realizacija nikako ne deluje realno jesu finansijsko blagostanje koje bi jednog od glavnih kandidata na za Zlatnu loptu sačekalo na Bliskom istoku. A to je petogodišnji ugovor vredan milijardu evra! Naspram ovih megalomanskih uslova, Vinijeva trenutna plata od 20.000.000 evra bruto deluje kao prava sitnica. Teoretski, ako bi sve tri strane pristale na saradnju, 24-godišnji Vinisijus bi postao najplaćeniji fudbaler svih vremena.

Iako je priča tek u začetku, izvori bliski fudbaleru smatraju da se mora pažljivo i podrobno promisliti o gigantskom projektu sa Arabijskog poluostrva. To je svakako način za slanje poruke Realu, te poziv šampionu Španije da odreši kesu i jednom od svojih najboljih fudbalera osveži ugovor. Isto tako, Saudijci igraju na kartu zaslepljivanja fudbalera i njegovih zastupnika silnim nulama od kojih boli glava. Jer kako drugačije prvoleti jednog od najboljih fudbalera planete da napusti najveći evropski klub, lige petice i ode tamo gde se ne ide zbog kvaliteta fudbala.

Dok se čekaju novi kontakti Al Ahlija i Real Madrida, moguće i unosnija ponuda Saudijaca prema Blankosima, da se podsetimo samo da je dolaskom Kilijana Embapea u Madrid Vinisijus realno izgubio status prve zvezde tima, te da se mnogi pitaju da li će Brazilac i Francuz koji obožava da napadne po levom krilu, gušiti jedan drugog. A možda je Al Ahlijeva ponuda samo katalizator koji će pokazati koliko nekadašnji talenat Flamenga tek želi da osvaja sa madridskim gigantom.

Za kraj, prsetimo se jula prošle godine i zova iz Arabije usmerenog upravo ka Kilijanu Embapeu. Al Hilal je tada, godinu dana pre isteka Embapeovog ugovora, nudio 300.000.000 evra Pari Sen Žermenu, a kapitenu Francuske navodno 700.000.000 evra za samo 12 meseci saradnje do koje nikada nije došlo.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Vinisijus MeloVinisijus ŽuniorAl AhliAl Ahli DžedaReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara