Savić (MN Press)
Savić (MN Press)

Ako ste se pitali kakav je trener Marko Savić...

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.08.24. | 21:31

Svaka čast i za ideju i za izmene protiv IMT-a, Železničar pobedom (2:1) skočio na peto mesto

Za sve one koji su se pitali zbog čega je Marko Savić jedan od najboljih trenera mlađe generacije. Za one koji mu nisu verovali, ako ih ima. Novi strateg Železničara na početku mandata u Pančevu pokazuje da nije slučajno beležio sjajne rezultate prošle jeseni u Voždovcu, niti što ga starije kolege obasipaju pohvalama pred mečeve u Mozzart Bet Superligi. U okviru pete etape se pokazalo na delu da i trener može da dobije utakmicu. Idejom i – izmenama.

Naravno da komplimenti idu najpre na adresu igrača, oni su izvođači radova, međutim, sturka je smislila kako da povredama ophrvan tim savlada IMT u jedinom meču nedeljnog programa. Čak i kad mu nije išlo, kad je bio u podređenom položaju, kad se borio za vazduh našao je način da uzme meru Traktoristima – 2:1.

Izabrane vesti

Suočio se Marko Savić sa velikim kadrovskim problemima pre ove utakmice. Na treningu u subotu veče iz stroja su ispala čak trojica igrača!? Neuobičajeno, ali nažalost Pančevaca tačno. Perspektivni strateg nije mogao da se osloni na iskusnog štopera Nemanju Milunović, niti levog beka Nikolu Đuričića koga je doveo iz Voždovca, te na još jednog novajliju u vidu desnog krila Nikole Jovanovića. Ako dodate na to da Seku Sanogo još nije spreman, postale su jasne muke domaćih.

A prekratio ih je najpre Matija Mitrović. Malo fudbalera u našem prvenstvu puca direktno iz slobodnog udarca na gol. Obično su to neke besmislene kombinacije, Bože me ti sačuvaj, ali Adem Ljajić iz Novog Pazara i recimo Bibars Natho umeju da odapnu, a zna i mladi vezista („klasa 2004“) oblikovan u Zaplanjskoj. Baš kod Savića. Udaljenost je bila oko 25 metara, Mitrović je prebacio živi zid, pomalo iznenadio Nemanju Belića i to je bilo dovoljno da efektnim pogotkom omogući dizelki vođstvo.

Možda ne do kraja zasluženo, jer je od početka meča IMT bio uverljivi, više napadao, pokušavao, posle kapitulacije se malo izgubio, ali relativno brzo konsolidova i preko još jednog tinejžera zasluženo izjednačio. Bilo je pretnji i ranije preko Kura i Terzića, da bi posle velike gužve na povratni pas Popovića regovao takođe 19-godišnji Nikola Krstić i savladao Zorana Popovića.

U nastavku meča se činilo da je sastav Milana Đorđevića bliži preokretu nego domaćin drugom vođstvu, ali je onda Marko Savić pokazao da ne samo da razume igru, nego i ima savršen tajming za rokade. U 51. minutu poslao je na teren Stefana Cvetković, u 63. Marka Ćurića, a u 72. mora da su mu zacaklile oči dok je gledao kako novajlija iz niškog Radničkom namešta šansu doskorašnjem omladincu Crvene zvezde, a ovaj premijernim golom u novoj sredini trasirao put Železničaru ka trećoj pobedi u pet kola.

I „pozdravio“ Lazara Romanića, pred izvesni odlazak kapitena u Partizan, iako je napadač na kraju propustio šansu da podeblja trijumf, vredan proboja na peto mesto na tabeli.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, PETO KOLO

ŽELEZNIČAR – IMT 2:1 (1:1)

/Mitrović 12, Ćurić 72 – Krstić 41/

Pančevo

Stadion Železničara

Sudija: Aleksandar Živković

ŽELEZNIČAR: Popović 6,5 – Jusif 6, Vidojević 7, Milikić 6,5, Stojanović 6,5 – Knežević 7, Mitrović 7 (od 63. Milosavljević 6,5) – Eze 5,5 (od 88. Ivić -), Grgić 5,5 (od 63. Ćurić 7), Lokosa 5 (od 51. Cvetković 7) – Romanić 6. Trener: Marko Savić.

IMT: Belić 5 – Bastaja 6 (od 71. Jović -), Popović 7, Batis 6, Konstantinov 6 – Zuflić 6 (od 80. Kijevičanin -), Kur 6,5 (od 80. Luković -) – Terzić 5,5 (od 71. Glišić 5,5), Krstić 7, Stevanović 6 (od 60. Radočaj 6,5) – Lutovac 6. Trener: Milan Đorđević.

Igrač utakmice: Matija Mitrović (Železničar) 7.



MOZZART BET SUPERLIGA – 5. KOLO

Četvrtak

Čukarički – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

/Melo 69 – Olajinka 15, 17, Sisoko 77ag, Ilić 89/

Petak

TSC – OFK Beograd 0:1 (0:1)

/Kahvić 16/

Subota

Novi Pazar - Mladost 0:1 (0:1)

/Krsmanović 29/

Napredak - Spartak 2:0 (1:0)

/Krstić 35, Stoiljković 86/

Tekstilac - Jedinstvo 1:1 (1:0)

/Đurić 3 - Aćimović 90+5/

Nedelja

Železničar - IMT 2:1 (1:1)

/Mitrović 12, Ćurić 72 – Krstić 41/

Ponedeljak

19.00: Radnički Kragujevac – Vojvodina

Odloženo: Partizan – Radnički Niš



tagovi

FK ŽelezničarMozzart Bet SuperligaIMTLazar RomanićMarko Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara