Modrić i Benzema protiv Levantea (©Reuters)
Modrić i Benzema protiv Levantea (©Reuters)

Ako se po januaru godina poznaje - Real čekaju veliki problemi

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 13:37

Madriđani na samo dve pobede u prvih mesec dana 2021.

Čudna je ova sezona u španskom fudbalu. Ne zbog toga što Atletiko Madrid sigurnim korakom ide ka 11. tituli od osnivanja, koliko zbog neubedljivih izdanja Real Madrida i Barselone. Najveći klubovi sa Pirinejskog poluostrva izgubili su dominaciju koju su imali nad rivalima u domaćem prvenstvu, što pokazuju bodovni zaostatak za Atletikom i po četiri poraza i remija u tek nešto više od polovine utakmica za sezonu 2020/21. Primera radi, prošli ciklus Real je završio sa svega tri poraza, a Barselona sa šest.

Na neočekivane rezultate u prvenstvu nadovezao se Kup kralja, iz kog su već ispali madridski rivali, a Barselona se provukla na produžetke protiv trećeligaša, potom preokretom u finišu savladala drugoligaša. Tu je i Superkup, za koji su se i na Santjago Bernabeu i na Kamp Nou nadali da će biti prekretnica nabolje, međutim, trofej je prigrabio Atletik Bilbao.

Izabrane vesti

Finansijska kriza izazvana pandemijom korona virusa uzdrmala je mnoge klubove, među njima i španske gigante, a dodane probleme prave im nezadovoljstva kapitena Serhija Ramosa i Lionela Mesija, koji su trenutno bliži odlascima nego ostanku.

Ronald Kuman je, ipak, nekako uspeo da drži ekipu koncentrisanom tokom zime, pa je Barsa posle očajnog starta sezone uspela da napreduje na tabeli. Mrlja je poraz u finalu Superkupa od Bilbaa (2:3 posle produžetaka), ali poslednju utakmicu u Primeri Katalonci su izgubili 5. decembra, od Kadiza u gostima. U 2021. Barselona ima četiri prvenstvene pobede i plasman u četvrtfinale Kupa kralja, što je značajno za samopouzdanje pred okršaj sa Pari Sen Žermenom u osmini finala Lige šampiona, koji počinje 16. februara na Kamp Nou (revanš u Parizu je 10. marta).

Za razliku od najvećeg rivala, koji trenutno trpi mnogo veće udarce van terena nego sa loptom u nogama, Real Madrid ima crni januar iza sebe. U šest utakmica ostvarene su samo dve pobede, što je serija kakvu dugo "kraljevski klub" nije priredio svojim navijačima. Prvog meseca 2020. Madriđani su imali sedam uzastopnih pobeda i uz osvojen Superkup Španije trasirali sebi put ka tituli.

Danas je situacija mnogo lošija. Ekipa Zinedina Zidana u januaru 2021. je ispala iz Superkupa i Kupa kralja, a u prvenstvu osvojila sedam od mogućih 12 bodova. Trenutno je na drugom mestu sa sedam bodova manje od Atletika, koji ima i dve utakmice manje. Za vratom im je Sevilja sa bodom zaostatka, a ako večeras od 21.00 kod kuće savlada Atletik Bilbao, Barselona će biti izjednačena.

Posle poraza od Levantea na domaćem terenu (1:2) pred novinarima je ponovo bio Zidanov pomoćnik David Betoni.

"Boli ovaj poraz sve nas, ali ne sme se dovoditi u pitanje karakter ovog tima. Igrači su se borili do kraja", izjavio je neubedljivo.

Zidan je trenutno u izolaciji pošto je zaražen korona virusom, a nema sumnje da ga po povratku obavezama čekaju burne konferencije za medije, jer se već uveliko piše o tome da je Realu potreban drugi trener. Pored rezultata teme će biti i Serhio Ramos, Luka Jović, Martin Edegard i, generalno, Francuzova odluka da ne daje zapaženu minutažu mladim igračima.

Naravno, učinak u Ligi šampiona mogao bi značajno da popravi raspoloženje klupskog rukovodstva i navijača. Prvi ispit je 24. februara u Bergamu protiv Atalante.



tagovi

Real MadridZinedin ZidanLuka ModrićKarim BenzemaBarselonaLionel Mesi

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara