"Vorner je malo u zabludi"
"Vorner je malo u zabludi"

Ako niste znali, Svetsko prvenstvo u fudbalu počelo je pre pet dana, SAD domaćin! Tako bar kaže uhapšeni potpredsednik FIFA (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.15. | 12:45

Džek Vorner pokušao da se "izvuče" i opravda, ali mu se sada smeje ceo svet

Vorner je malo u zabludiUkoliko ste i vi zbunjeni ovim naslovom, nemojte da se čudite. Džek Vorner, potpredsednik FIFA koji je prethodne sedmice uhapšen u Cirihu, očigledno nema mnogo dodira sa organizacijom čiji je član. Naime, Vorner je na svojoj Fejsbuk stranici objavio video u kojem pokušava da se opravda povodom skorašnjeg hapšenja, ali je tokom govora izneo nekoliko apsurdnih tvrdnji, a sve zato što nije proverio kakve novine čita.
Vidim da je FIFA mahnito objavila da će Svetsko prvenstvo 2015. godine početi 27. maja. Ako je FIFA toliko loša, zašto Sjedinjene Američke Države žele da zadrže Mundijal“, pitao se Vorner držeći članak The Oniona, američkog satiričnog internet portala, sličnog Njuz.netu.

Međutim, bivšem predsedniku KONKAKAF zone to nije mnogo smetalo da nastavi sa bizarnim pitanjima.
Zašto SAD pomeraju prvenstvo sveta za 27. maj, dva dana pred kongresnih izbora u FIFA“, nastavio je Vorner da se čudi.

Izabrane vesti

On je upravo u sredu 27. maja zajedno sa drugim visokim funkcionerima FIFA uhapšen u akciji švajcarske policije, a američke vlasti su tražile njihovo izručenje. U nastavku videa, Vorner je insistirao na dvostrukim aršinima Amerikanaca jer zadržavaju takmičenje pod okriljem organizacije za koju tvrde da je korumpirana. Takođe, Vorner se zahvaljivao ljudima koji su mu navodno slali blanko čekove u vidu podrške i pravdao kako nije „ništa učinio što je protiv međunarodne kulture te organizacije“.

O tome koliko je tekst Oniona bio satiričan i lažan, govori i to da se na kraju „vesti" nalazila informacija da je „SAD bila u vođstvu protiv prvaka sveta Nemačke, nakon što je domaćin dobio 12 penala u prva tri minuta meča".

(FOTO: Screenshot/Youtube)


tagovi

Svetsko prvenstvoFIFADžek Vorner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara