Penal nad Vernerom (© Reuters)
Penal nad Vernerom (© Reuters)

Ako neko zna da iznudi penal onda je to Timo Verner (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 22:19

Čelsi na krilima Nemca do pobede na Bramal lejnu – 2:1

Prošla su tačno tri meseca otkako je Timo Verner postigao poslednji premijerligaški gol. Tog 7. novembra overio je trimjumf Čelsija nad Šefild junajtedom (4:1), da bi protiv istog rivala, samo na Bramal lejnu, pokazao kako da napadač ne mora obavezno da pogađa metu. Vrednuje se i kad to omogući kolegama, zbog čega je nemački reprezentativac izrastao u centrlanu figuru poslednjeg susreta nedeljnog programa 23. kola u kome je tim sa Stamford bridža nastavio da se diže – 2:1.

Iskoristio je remije Evertona sa Mančester junajtedom i Vest Hema sa Fulamom da skoči na petu poziciju, a još bitnije da ilustruje značaj Vernera za rezultate ekipe. Kad je Tomas Tuhel nasledio Frenka Lamparda govorilo se da bi komparativnu prednost trebalo da mu predstavlja rad sa nemačkim igračima, ako je tako izgleda da je na dobrom putu da opravi bivšeg prvotimca RB Lajpciga. U prošlom kolu Verner je iznudio penal nad novom Vajt Hart Lejnu vredan trijumfa nad Totenhemom (2:1), da bi večeras uradio isto protiv Oštrica.

Izabrane vesti

Iako će dosta polemike izazvati odluke sudije Frenda da, posle konsultacije sa VAR-om, pokaže na belu tačku. Verner i golman Aron Ramzdejl se jesu sudarili, lopta bežala od Čelsijevog špica, međutim, video tehnologija procenila je da se svejedno nalazio u izglednoj šansi i na taj način je gost dobio priliku da postigne pobedonosni gol. Sa penala je opet tukao Žoržinjo. Sigurno.

Beše to sedmi put u sezoni da je Verner iznudio penal za Čelsi. Od 14 koliko je u svim takmičenjima dosuđeno za Plavce polovina je Timova. Očigledno da je nepredvidiv za protivnike i da ume na različite načine da ih muči. Ne (samo) golovima. Već i „suvim“ asistencijama, kao što je ona s kraja prvog poluvremena kad je vratio loptu mladom Mejsonu Mauntu i omogućio ekipi da u dobrom raspoloženju ode na odmor.

Po povratku je drugi nemački reprezentativac, Antonio Ridiger, nespretnim pokušajem da vrati loptu Eduardu Mendiju savladao golmana Čelsija i vratio meč na početak, da bi taj vešti pad Vernera predko Ramzdejla omogućio Tomasu Tuhelu treću vezanu pobedu i uspon na premijerligaškoj tabeli.

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Subota

Aston Vila – Arsenal 1:0 (1:0)

/Votkins 2/

Barnli - Brajton 1:1 (0:1)

/Gudmunson 53 - Dank 36/

Njukasl - Sautempton 3:2 (3:1)

/Vilok 16, Almiron 26, 45+4 - Minamino 30, Vord-Praus 48/

Fulam - Vest Hem 0:0

Mančester Junajted - Everton 3:3 (2:0)

/Kavani 24, Fernandes 45, Mektomini 70 - Dukure 49, Rodrigez 52, Kalvert Luvin 90+5/

Nedelja

Totenhem - VBA 2:0 (0:0)

/Kejn 54, Son 58/

Vulverhempton - Lester 0:0

Liverpul – Mančester Siti 1:4 (0:0)

/Salah 63 pen – Gundogan 49, 73, Sterling 73, Foden 83/

Šefild junajted – Čelsi 1:2 (0:1)

/Ridiger 55 ag - Maunt 43, Žoržinjo 58 pen/

Ponedeljak

21.00: (1,95) Lids (3,50) Kristal Palas (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiTomas TuhelTimo Vernerpenal

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara