Nemanja Miletić opcija više za Partizan: Savo, računaj me i kao štopera! Lagano pokrivam i to

Vreme čitanja: 5min | pon. 13.04.20. | 13:52

„Miljan Vukadinović najteži za čuvanje u Srbiji, Kvarežma u Evropi, Filip Stevanović može da napravi čudo“, kaže fudbaler sa najviše utakmica u aktuelnom timu crno-belih

Opcija više za Sava Miloševića. Izguraće Strahinja Pavlović i Bojan Ostojić do kraja sezone u srcu Partizanove odbbrane, potom će se mlađi član tandema otisnuti u Monako, najstariji igrač u polju dobiće novi ugovor, potencijanog i novog saveznika ispred Vladimira Stojkovića, pošto postoje nagoveštaji da će se Nemanja Miletić sa mesta kraj aut-linije pomeriti na prirodnu poziciju štopera.

Ta ideja već neko vreme postoji među članovima stručnog štaba i bez pogovora bi je prihvatio 29-godišnji defanzivac, iako bi to značilo novo tumbanje i potrebu za angažmanom dodatnog desnog beka.

Izabrane vesti

No, sam Miletić je spreman i za „četvrtu“ revoluciju u Humskoj, pošto je prethodne tri muški izgurao. Dve su se ticale promene trenera, jedna pozicije, a ne bi bilo iznenađenje ako početak naredne sezone dočeka sa zadatkom koji mu je poveren leta 2017. kad je dolazio iz belgijskog Vesteroa.
Ceo život igram štopera, na tom mestu mogu više da pružim nego na beku, iako sam se za ovih godinu i po navikao uz aut-liniju. Sad mi ta pozicija odgovara. Ne znam kako bi izgledalo da se opet premestim, verovatno bi mi trebalo četiri-pet utakmica da se naviknem, međutim, pričaću sa šefom struke. Štagod se od mene bude zahtevalo – može. Rekao sam Savu Miloševiću da slobodno računa na mene kad ne bude znao koga da stavi na štopera, lagano mogu da pokrijem i tu poziciju“, prihvata Miletić.

Eventualna „selidba“ otvorila bi konkurs za novog desnog beka u Humskoj. Letošnja alternativa Periša Pešukić je na pozajmici u Budućnost, međutim, teško da će dobiti drugu šansu u Partizanu, Aleksandar Lutovac je sjajno „krpio“ u Miletićevom odsustvu, mada je bivši kapiten Rada pre svega krilo, Luka Cucin će se vratiti iz Inđije, a nije tajna da u Partizanu visoko vrednuju Aranđela Stojkovića iz Vojvodine.

Pitanje za Miletića: vidi li u Superligi boljeg desnog beka od sebe?
Nikad ne volim sebe da hvalim, draže mi je kad drugi ljudi, naročito ako su stručni, pričaju o mom učinku, ne da govorim 'najbolji sam'. Danas neki samo sede pred računarom i komentarišu, sve znaju, tako da ne volim da pričam o tome. Saglasan sam da postoji dosta dobrih igrača u Srbiji na mojoj poziciji, ne bih da kažem da sam kvalitetniji od njih, ali mi je drago što sam kod svakog trenera u Partizanu igrao“.

Njegove reči dobijaju na težini ako se zna da je u aktuelnoj generaciji fudbaler kome struka najviše veruje. Na obračunu utakmica od leta 2017, kad je došao, do danas, skupio je 123 meča. Više od kapitena Stojkovića, kolege iz odbrane Ostojića, motorina Zdjelara...
„Ne znam koju reč da upotrebim, osim da mi je drago što svi treneri veruju u mene. Pokušavam da uzvratim igrama i ponašanjem. Spreman sam da ih saslušam i kad sa nešto nisam u pravu. Otvoren sam za svaku priču. Mnogo mi znači što sam toliko mečeva skupio za crno-bele, što ne znači da ću da stanem“.

Na tolikom uzorku utrakmica, zanimljivo je saznanje ko je Miletiću najteži rival za čuvanje.
Od naših, možda Miljan Vukadinović iz Vojvodine. Pre povrede, bio je sjajan u Zemunu, kasnije Napretku, a i kad se oporavio, nastavio je da pruža odlične partije. Što se Evrope tiče, nikad neću zaboraviti dvomeč sa Bešiktašom. Nažalost, eliminisani smo, međutim, veliko je iskustvo čuvati igrača kao što je Kvarežma, prethodno sam ga gledao samo na televiziji“.

Izdvaja i ime iz sopstvenog tabora, u čije kvalitete može da se uveri na dnevnom nivou.
„Za mene je Filip Stevanović vanzemaljac“.

Reči dobijaju na težini, pošto su izgovorene u danu kad je ime 17-godišnjeg krilnog veziste dovedeno u vezu sa nekim od najpopularnijih evropskih klubova. Čak su i stručnjaci saglasni da momak iz Užica poseduje potencijal za veliku scenu. Da li i telo da kao tinejdžer podnese izazove u „ligama petice“, odakle ga zovu?
Možda nisam stručan, ali kvalitete kakvim Filip raspolaže nisam video u životu. Možda će neko reći da je čudno što ga veliki klubovi traže, ali bih o Stevanoviću pohvalno govorio i da ne igram u Partizanu. Naravno da mu je potrebno još vremena, da napreduje, međutim, 'namazan je', fudbalski bezobrazan, može da bude veliki igrač.  Samo polako. Pogledajte primer Nikole Milenkovića, prvih šest meseci maltene nije igrao u Fjorentini, Italijani su ga spremali, da bi postao jedan od najboljih štopera Serije A. Tako će biti i sa Filipom kad ode. Mada, možda će sledeći klub, kad ga dovede, odmah da ga gurne u vatru, pa mali napravi čudo. Stojim iza tih reči. Kao što sam siguran da su i pred Lazarom Pavlovićem, Lakčevićem, Stanojlovićem, Milosavljevićem velike karijere“, pojasnio je Nemanja Miletić.

BOLJE DA SE IGRA DO KRAJA, SAMO NE NA SVAKA DVA DANA

Povukao se popularni Nema iz Beograda, otisnuo na Zlatibor, gde ima bolje uslove za trening. Formu održava po uputstvima kondicionog trenera Partizana Marka Stojanovića i stručnjaka za fizičku pripremu igrača reprezentacije Srbije, Andreje Milutinovića. Naavija da se sezona, ipak, privede kraju, da se ne prekida.
Bolje je da se nastavi. Na pauzi smo već mesec dana, možda ćemo biti još toliko, ali je bolje da se igra, pa da u narednu sezonu krenemo spremni, nego da se obustavi ova i onda bismo imali još veću stanku do početka sledeće, što bi bilo gore po igrače“.

Iz Španije se čuju predlozi pojedinih fudbalera da se utakmice po okončanju pandemije igraju na svakih 48 sati.
Baš se ne slažem s tom idejom. Posle prve utakmice imate osećaj da možete bez problema da izdržite još jednu, međutim, narednog dana telo vam je u nokdaunu. Sledećeg je teško, ali može. Imali smo situacije da igramo dva meča sedmično, ali ni tad telo ne može do kraja da se oporavi“.

UEFA i FSS bi tek trebalo da utanače pretumbani kalendar takmičenja. Kad se fudbaleri budu vratili na teren, vrlo je moguće da ih niko neće gledati uživo. Zbog bezbednosti.
„Ako moraju da se igraju mečevi bez publike, šta da radimo. Nama je najvažnije da igramo fudbal. Pod uslovom da ljudi ne budu mogli na stadion, imaće mogćnost da nas prate preko TV-a. Korak po korak“.

LAŽE SVAKO KO KAŽE DA JE SREĆAN KAD MU REŽU PLATE

Svetski trend „rezanja“ plata stigao je u Srbiju. Posledično tome, Partizan je svim fudbalerima prvog tima i članovima stručnog štaba prepolovio primanja za period od tri meseca (april, maj, jun), u nameri da ublaži efekte krize izazvane pandemijom virusa korona.
Nijednom igraču to ne odgovara, ali kad pogledate da su to svi živi uradili, saglasili smo se i mi. Nećemo crći za tri meseca, niti izgubiti nešto, a možemo da pomognemo prevazilaženju problema. Ako je tako moralo da bude – u redu. Laže igrač koji kaže da mu to odgovara, međutim, pošto su svi uradili, nije problem da i mi pristanemo“, obrazložio je Miletić.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara