Saša Kalajdžić (foto: @eintracht_eng)
Saša Kalajdžić (foto: @eintracht_eng)

Ajntraht baš voli fudbalere na 'ić': Saša se vratio u Bundesligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 10:48

Austrijanac srpskog porekla stigao na pozajmicu iz Vulverhemptona do kraja takmičarske godine

Mnogi su Srbi poslednjih godina, a i u prošlom veku igrali za Ajntraht iz Frankfurta. Od svojevremeno Dragoslava Stepanovića i Slobodana Komljenovića, preko Nikole Petkovića i Slobodana Medojevića, do Luke Jovića, Filipa Kostića, Dejana Joveljića, Mijata Gaćinovića... Vole jednostavno nemački Orlovi da u timu imaju igrače čija se prezimena završavaju na ić. Ne zaboravimo ni da je ne tako davno dres Ajntrahta nosio hrvatski internacionalac Ante Rebić, da trenutno to čini njegov zemljak Kristijan Jakić, od danas pa do kraja sezone, novi igrač frankfurtskog kluba je Saša Kalajdžić. Dakle, praksa je nastavljena.

Austraijanac srpskog porekla stigao je na Dojče bank park i u narednih nešto manje od šest meseci igraće u Bundesligi, na pozornici koja ga je leta 2022. godine lansirala u Vulverhempton. Na tom transferu Štutgart je zaradio 18.000.000 evra, a Saša se nije proslavio u Premijer ligi prvenstveno zbog velikog peha i kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta... Drugi put u karijeri. Za Vulvse je odigrao samo 14 utakmica, tri puta zatresao mrežu i klub sa Molinoa je procenio da je najbolje da ga pusti da oživi karijeru na tlu koje mu najviše prija. Međutim, nije engleski klub pristao na opciju otkupa, tako da je reč o "suvoj" pozajmici.

Izabrane vesti

"Saša je već pokazao da može da ima jako važnu ulogu u Bundesligi. Njegov stil će uneti novu komponentu u našu igru. On je snažan fudbaler sa odličnim pozicioniranjem i igrom glavom. Uveren sam da njegovo iskustvo može momentalno da nam pomogne", rekao je sportski direktor Ajntrahta Markus Kreše.

Ajntraht je šestoplasirani tim Bundeslige koji se suočava sa određenim problemima sa realizacijom. Na 16 utakmica ekipa je postigala 26 pogodaka, što nije malo, ali nije ni previše, a najbolji strelac, autor sedam prvenstvenih pogodaka Omar Marmuš otišao je sa reprezentacijom Egipta na Kup afričkih nacija. Dakle, špic je bio neophodan.

Dvometraš iz Beča je ove sezone jednom bio starter i deset puta je ulazio sa klupe u Premijer ligi, a na 157 minuta na terenu postigao je dva pogotka. Prisetimo se i učinka iz Štutgarta - 60 utakmica, 24 gola, 12 asistencija. Kada je reč isključivo o nemačkoj Bundesligi, upisao je 33 nastupa, postigao 11 pogodaka i 12 puta nameštao golove saigračima.




tagovi

Saša KalajdžićZimski prelazni rok 2024AjntrahtAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara