Karlos Baka (©AFP)
Karlos Baka (©AFP)

Ajkule u formi, mogu li da iskoriste krizu Ekvidada?

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.10.24. | 22:40

Junior noćas (00.45) u kolumijskoj Klausuri putuje na noge ekipi iz predgrađa Bogote koja četiri kola nije dala gol

Na stadionu Metropolitano de Tečo u 14. kolo kolumbijske Klausure noćas (00.45) se sastaju lokalni La Ekidad i Junior iz Barankilje.

Suočen sa velikom krizom u tekućoj sezoni, tim Ekvidada je nedavno pretrpeo i ranu eliminaciju iz Kupa Kolumbije, a pored toga ima konstantan pad na tabeli kolumbijske Primere A. Sa deset uzastopnih mečeva bez pobede, klub iz predgrađa Bogote se čini kao blagi favorit pred ovaj duel po mišljenju tamošnje fudbalske javnosti, ali ne uliva veliko samopouzdanje uprkos tome što ima prednost igranja kod kuće u ovom kolu.

Izabrane vesti

U prošlom kolu, izabranici Aleksisa Garsije suočili su se sa Independijenteom iz Medeljina u okršaju koji je završen bez golova, što je bio njihov četvrti uzastopni meč u kojem nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika. Klub se trenutno nalazi na 14. mestu na tabeli kolumbijske Klausure, sa 14 bodova, šest iza Deportivo Pasta, koji otvara zonu pristupa sledećoj fazi takmičenja.

00.45: (2,75) Ekvidad (2,80) Junior (2,80)

Na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, Aseguradoresi su zabeležili tri remija i dva poraza, bez ostvarene pobede. Pored nerešenih ishoda protiv Independientea, Amerike de Kali i sa Deportivo Kalijem, pretrpeli su poraze od Atletiko Bukaramange i Amerike koja ih je i eliminisala u osminifinala Kupa Kolumbije. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Metropolitano de Tečo, ekipa Ekvidada je zabeležila nedavni učinak od samo jedne pobede, uz tri remija i čak šest poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Dok je na drugoj strani ekipa Junior iz Barankilje, koja zauzvrat nije izgubila u četiri uzastopna meča i stiže veoma motivisana da iskoristi dobar trenutak za ulazak među prvih osam, što su pozicije koje vode u narednu instance takmičenja. U poslednjem kolu, Junior se suočio sa Patriotasom ostvarivši pobedu kod kuće rezultatom 2:1 u meču koji je usledio posle nerešenog rezultata 1:1 u gostima protiv Jaugueresa iz Kordobe. Ipak, Ajkule su kao i njihov trenutni rival, nedavno pretrpele eliminaciju iz Kupa Argentine, kada ih je u osmini finala posle penal serije, savladao Independijente iz Medeljina.

Na poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni, izabranici Sezara Farijasa ostvarili su tri pobede, uz jedan remi i jedan poraz. U pomenutom period uspeli su da savladaju Atletiko Nasional, Independijente Medeljin i Patriotas, pored remija sa Jaguaresom iz Kordobe i poraza od Rionegro Agilasa. Kao gost, Junior ima nedavni učinak od samo dve pobede, pored tri nerešena ishoda i pet pretrpljenih poraza u poslednjih deset odigranih mečeva. Klub se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli kolumbijske elitne lige, sa 19 bodova, samo jedan manje od Deportivo Pasta, koji prvi tim u zoni pristupa narednoj fazi takmičenja, iliti Kvadrangularu.

Ekipa Sesara Farijasa nastojatće da iskoriste loš niz rezultata svog rivala, postoji jedno pitanje koje bi ih moglo zaustaviti, a to je loš učinak Juniora protiv Ekvidada u Bogoti. Zvuči neverovatno, ali više od deset godina Ajkule nisu pobedile Aseguradorese na Metropolitanu. Poslednja pobeda Juniora protiv Ekvidada u Bogoti datira od 31. marta 2014. godine, kada je bilo 1:0 zahvaljujući golu Edisona Toloze.

03.00: (2,20) Bukaramanga (2,75) Pereira (4,00)

Od tada, Junior više nije savladao Ekvidad na gostovanju, uz veoma loš učinak od šest remija i tri poraza. Uprkos lošoj istoriji igranja u gostima, u ovom kolu tim iz Barankilje prolazi kroz znatno bolji trenutak od svog protivnika i takođe ima bolje tehničke predispozicije da se izbori za pobedu.

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA – 14. KOLO

Nedelja

00.45: (2,75) Ekvidad (2,80) Junior (2,80)

03.00: (2,20) Bukaramanga (2,75) Pereira (4,00)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaJuniorKolumbijaKolumbija 1Ekvidad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara