(©Reuters)
(©Reuters)

Ajaks se napatio, Farioli na klupi pronašao rešenje: Traore probio bunker (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 18:44

Kopljanici sedmi put od početka sezone nisu primili gol, odbrana im je prošle bila rak-rana

Da ide glatko – ne ide. Ali, prolazi prepreke Ajaks dosta bolje no što je to bio slučaj minule sezone. Naročito na njenom početku. Gotovo bez greške je klub iz Amsterdama igreo na međunarodnoj pozornici, deklasirao je i Bešiktaš na Johan Krojf areni, međutim, na strani je nastavio da se muči.

Napatio se na gostovanju RKC Valvajku, odolevao je domaćin, ali je Frančesko Farioli spas pronašao na klupi. Uveo je Bertrana Traorea i – probio je bunker. Kapitulirao je domaćin, sreća mu je okrenula leđa – neposredno pre pogotka Kopljanici pogodili stativu – i Ajaks se probio, prišao je vrhu – 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Teško da će velikan iz Amsterdama moći i da pripreti PSV Ajndhovenu, da se uključi u bitku za titulu. Možda i manje od toga. Ali, da stvari idu nabolje – idu. Dosta bolje ekipa izgleda, nego što je to bio slučaj u ovo vreme protekla godine. Posebno u odbrani, jer je uspeo sedmi put od starta sezone, u svim takmičenjima, da sačuva mrežu mirnom.

Odbrana mu je bila rak-rana do dolaska Frančeska Fariolija, uspeo je Italijan da je zategne, a i golovi protiv timova koji se skroz zatvore kad-tad dođu. Načekao se Ajaks na taj kojim je probio led, i to poprilično. Stvorio je mali milion šansi, uputio preko 15 udaraca do same završnice i akcije u kojoj je uzdrmao okvir gola, da bi Bertran Traore u nastavku smestio loptu u nebranjeni deo mreže.

Krilo iz Burkine Faso je probilo bunkre domaćina, jedinog tima koji do sada u Erediviziji nije osvojio niti bod, da bi u nadoknadi asistirao Miki Godtsu, dvostrukom strelcu protiv Bešiktaša. Izgleda da stvari ležu na svoje mesto i u napadu, ali dosta sporije no što je to slučaj u odbrani pod italijanskim stručnjakom...

EREDIVIZIJA - 7. KOLO

Petak

Herakles - Herenven 2:1 (1:0)

/Mirani 25, Engles 87 – Ralis 58/

Subota

Viljem II - PSV 0:2 (0:0)

/Pepi 49, 64/

NEC - Fajenord 1:1 (1:0)

/Hansen 34 - Lotomba 89/

Sparta - Fortuna Sitard

Nedelja

Zvole - Almere 1:0 (0:0)

/Lorens 78ag/

Groningen - Go Ahed Igls 0:1 (0:0)

/Edvardsen 75/

Tvente - NAC Breda 1:0 (0:0)

/Van Volfsvinkel 76pen/

RKC Valvajk - Ajaks 0:2 (0:0)

/Traore 76, Godts 90+4/

20.00: (1,63) AZ Alkmar (3,80) Utreht (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AjaksRKCEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara