Luis Suarez i Doni van de Bek (©AFP)
Luis Suarez i Doni van de Bek (©AFP)

Ajaks procenio Van de Beka oko 50.000.000 evra, Suarez olakšava Barsi

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 12:30

Urugvajac bi mogao u nekadašnji klub, potencijalno ujedinjenje Holanđana na Kamp Nou

Ronald Kuman uveliko radi na reorganizaciji tima za predstojeću sezonu, aktivno spremajući nekoliko izlaznih i ulaznih transfera. Jedan od igrača čiji je fudbalski zenit prošao je Luis Suarez koji bi mogao da napusti Nou Kamp godinu dana pre isteka ugovora. Barselona u odlasku Urugvajca vidi dvostruki dobitak.

Prvo, prodaja 33-godišnjeg napadača u Ajaks, približila bi Katalonce Doniju van de Beku. Prema Kumanovom mišljenju, idealnom osveženju za Barsin vezni red. Ivan Raktić i Arturo Vidal nisu u planovima za predstojeću sezonu, a Holanđanin ne samo da će podmladiti sredinu terena, već će ona dobiti i neophodnu napadačku oštricu. Na 175 utamica za Kopljanike, Van de Bek je postigao 41 i namestio 33 gola. Problem su potraživanja kluba sa Johan Krojf Arene koji za talentovanog vezistu zahteva između 45.000.000 i 50.000.000 evra.

Izabrane vesti

Katalonci Suareza vide kao "Iks faktor", jer ukoliko bi se Urugvajac dogovorio sa bivšim klubom to bi značilo da bi morali da dodaju mnogo prihvatljivijih 20.000.000 evra, ili da dodatno da uštede slanjem nekolicine mladih, neafirmisanih igrača u Amsterdam. Sportski direktor Ajaksa Mark Overmars želi da vidi Suareza, a Kuman bi da ponovo sarađuje sa rprezentativcem Holandije. Deluje kao scenario koji bi zadovoljio obe strane. Ipak protkan brojnim detaljima koji će morati da se usaglase.

Drugo, Barselona odlaskom Suareza krči put za novog špica, a već duže vreme u mislima Katalonaca je isključivo Lautaro Martinez. Ne samo da bi jedan od najdominantnijih klubova u poslednjih 15 godina na taj način podmladio ekipu, već bi se ratosiljao i Suarezove astronomske zarade od preko 20.000.000 evra.

Da se vratimo na Van de Beka kojem se prema pisanju Mundo Deportiva dopada ponovna saradnja sa bivšim selektorom Lala. Sa 23 godine i par odličnih sezona u nogama, deluje da je pravo vreme da napravi veliki transfer i pomogne posrnulom gigantu da povrati ugled i trofeje u nečemu što bi moglo da predstavlja uvod z novu eru. Na Kamp Nou je trener sa kojim je radio u A selekciji i dobro poznato lice na sredini terena u vidu Frenkija de Jonga, se kojim je u prethodnom izdanju Lige šampiona zaludeo Evropu. Možda je baš Doni ono što fali Frenkiju za formiranje ozbiljnog tandema u veznom redu Barselone.

 

 


tagovi

Doni van de BekLuis SuarezLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara