Džordan Henderson (©Reuters)
Džordan Henderson (©Reuters)

Ajaks posle mesec dana ponovo igra prvenstvo... I juri ogroman zaostatak za PSV-om

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 12:56

Kopljanici dan pre utakmice sa Sitardom dogovorili povratak Davija Klasena, ali nije realno da zaigra večeras

Tačno mesec dana prošlo je od Ajaksovog poslednjeg meča u Erediviziji i poraza na gostovanju Bredi posle čega je za slavni klub iz Amsterdama sve stopirano kako bi se obezbedio plasman u Ligu Evrope.

Kopljanici su preko Jagjelonije stigli do zacrtanog cilja, pa sada mogu da se fokusiraju na prvenstvo u kojem već imaju 12 bodova zaostatka za prvoplasiranim PSV-om koji je dobio svih pet mečeva na otvaranju sezone.

Izabrane vesti

Fortuna Sitard je posle starta iz snova vezala poraze od Neca i Brede bez postignutog gola, a istorija kaže da joj Ajaks baš i ne leži, mada se naznake boljitka naslućuju. Naime, Fortuna je oba prošlosezonska okršaja sa najtrofejnijim klubom Holandije završila remijem, a na stadionu Johan Krojf pre nešto više od šest meseci bilo je 2:2.

Ajaksu je potreban trijumf u prvenstvu da se vrati na kolosek, pogotovo nakon katastrofalne prošle sezone koju je završio sa samo 56 osvojenih bodova, odnosno čak 35 manje od šampiona PSV-a.

Trener Frančesko Farioli stigao je u maju ove godine i već dosad ima isti broj pobeda u osam utakmica, kao Ajaks u poslednjih 15 mečeva prošle sezone. I pored toga Ajaks je i dalje gotovo nemoguće dobiti kod kuće, pošto je poražen samo jednom u proteklih 15 utakmica.

Veče pre utakmice sa Sitardom, Ajaks je dogovorio povratak Davija Klasena, mada on svakako neće biti u mogućnosti da nastupi sve do 6. kola pošto klub tek treba da odigra zaostale mečeve u tri runde. Farioli neće moći još neko vreme da računa ni na povređene Siverta Mansverka i Stivena Berghujsa, dok su pod znakom pitanja Ahmetdžan Kaplan, Gaston Avila i Amuričo van Aksel Dongen.

Što se Fortune tiče, trener Dani Bujs ne može da bude nezadovoljan stanjem na tabeli, mada jeste verovatno donekle razočaran što je Breda do gola vrednog pobede stigla u 85. minutu. Šest bodova iz četiri kola je svakako vrlo dobar učinak za ovaj tim. On na raspolaganju neće imati Alesija da Kruza i Kaja Sjerhujsa.

Za očekivati je da Ajaks dobije ovo, možda bi kec uz kombinaciju sa bar dva gola bio odgovarajući za ovaj meč.

EREDIVIZIJA - ZAOSTALA UTAKMICA 3. KOLA

20.00: (1,33) Ajaks (5,10) Fortuna Sitard (9,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

AjaksFortuna SitardHolandija 1Eredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara