Sven Mislintat (©Reuters)
Sven Mislintat (©Reuters)

Ajaks i njegovi direktori: Pokrenuta istraga protiv Nemca, sporan Hrvat kojeg je doveo iz bivšeg kluba

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.09.23. | 12:21

Sven Mislintat se našao pod lupom pošto je otkriveno da je poslovao sa agencijom koja poseduje akcije u njegovoj privatnoj kompaniji

U jednom trenutku bio je vrlo blizu samog vrha. Redovan učesnik Lige šampiona, u jednom trenutku na nekoliko minuta od finala elitnog evropskog takmičenja, uspeo je i da ponizi Real na Santijago Bernabeu dok je istovremeno nizao titule u Erediviziji. Ipak, politika kojom se vodio holandski klub prestala je da daje rezultate.

Dugi niz godina prodavao je svoje najbolje igrače za ogroman novac i zamene im dovodio za višestruko manje para, uspevao je da istovremeno beleži plus u kasi i dobre rezultate na terenu. Međutim, bilo je jasno da takav sistem ne može doveka da traje. Ove godine sve je došlo na naplatu. Ajaks je posle četiri kola 12. u Erediviziji sa samo jednom pobedom. I ne deluje da će u nastavku biti bolje. Naprotiv, Ajaks puca po šavovima. Ne samo na terenu, već i van njega.

Izabrane vesti

Novi skandal drma holandskog velikana. I ponovo se tiče tehničkog direktora. Tokom jučerašnjeg dana pisalo se u holandskim medijima, ovog jutra potvrdili su i sa Johan Krojf Arene: Ajaks je pokrenuo istragu protiv tehničkog direktora Svena Mislintata zbog sumnje da je doveo pojačanje preko agencije koja poseduje akcije u njegovoj privatnoj kompaniji.

Ajaks je ovog leta napravio nekoliko zaista čudnih transfera. Iz Cvajte je izvukao anonimnog Jakova Medića, za podjednako nepoznatog golmana Dijanta Ramaja sa svega dve bundesligaške utakmice spremio 10.000.000 evra (uključeni i bonusi)… Ipak, kako navodi tamošnji holandski NOS Voetbal, sporan je transfer Borne Sose, koji je poslednjeg dana prelaznog roka stigao iz Štutgarta, kluba u kojem je Nemac prethodno obavljao ulogu sportskog direktora.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

I ne bi tu bilo ništa sporno da Hrvat nije doveden posredstvom agencije AKA Global, koja Sosu i predstavlja, a koja navodno poseduje akcije u kompaniji Matchmetrics GmbH, čiji je većinski vlasnik upravo Sven Mislintat. U Ajaksu toga nisu bili svesni u datom trenutku, ali su odlučili da ispitaju slučaj i u tu svrhu pokrenuli istragu.

"Ajaks nije upoznat sa bilo kakvim udelom AKA Global GmbH u Matchmetricks. Pošto je igraču kojeg je potpisao Ajaks ovog leta pomogao AKA Global, klub će to dalje istražiti i u tome će mu pomoći spoljni savetnici. Nezavisnu spolju istragu takođe će sprovesti forenzički računovođa. Sven Mislintat je izjavio da će sarađivati u potpunosti, uključujući deljenje kompletne relevantne dokumentacije", navodi se u saopštenju kluba.

Baš nemaju sreće u Amsterdamu sa direktorima poslednjih godina. Pre godinu i po dana podigla se prašina u i oko kluba kada je Mark Overmars, tadašnji sportski direktor, optužen za seksualno uznemiravanje koleginica, dok bi u julu ove godine došlo do rastanka sa izvršnim direktorom Edvinom van der Sarom i tehničkim direktorom Gerijem Hamstrom, pošto je pomenuti dvojac prošlog leta potrošio preko 100.000.000 evra na tim koji nije uspeo da odbrani titulu. Mislintatova epizoda takođe bi mogla da se završi neslavno i to svega pet meseci po dolasku u klub.

A, baš pre nekoliko dana holandski mediji su pisali o tome kako Mislintat sprema otkaz treneru Morisu Stejnu posle samo šest utakmica. Sada je pak njegova pozicija ugrožena. Na kraju bi i jedan i drugi mogli da dobiju "ispisnicu".


tagovi

Sven MislintatBorna SosaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara