Fudbaleri Independijentea (©AFP)
Fudbaleri Independijentea (©AFP)

Agonija Independijentea, pobeda u dubokoj nadoknadi i spas u liku Renca Lopeza

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 03:47

Tim iz Sangolkija pobednik prve faze ekvadorskog prvenstva, no trijumf nad Orenseom prikriva pravu sliku...

Poslednje kolo prve faze prvenstva u Ekvadoru donelo je konačni uspeh Independijentea del Valjea koji se posle velike drame okitio zvanjem pobednika i učesnikom velikom finala koje je na programu krajem godine, gde će za protivnika imati osvajača Klausure. Klub je takođe potvrdio i učešće u Kopa Libertadores za 2025. godinu.

Independijente je prošao kroz pravu agoniju i na kraju uspeo nekako da porodi trijumf nad Orenseom uz minimalnih 1:0.

Izabrane vesti

Timu iz Sangolkija je pred utakmice poslednjeg kola samo pobeda sigurno garantovala prvo mesto, mada sa kasnijim porazom Barselone teoretski je mogao i da izgubi, ali to niko nije mogao da zna do poslednjeg sudijskog zvižduka. Ipak, uprkos trijumfu nad skromnim Orenseom, vidi se da ovaj tim ima ozbiljnih problema. Da nivo individualnog talenta nije ujednačen sa timskim i da se trener Havijer Gandolfi baš muči, iako je Independijente prvu fazu sezone završio bez poraza. S obzirom na kvalitet igrača, to nije nikakvo čudo.

Četvrti put u poslednjih pet kola Independijente postiže samo jedan gol, a treći put u proteklih šest rundi spasilac je bio Renco Lopez! Urugvajac je sa tri pogotka direktno doneo čak devet bodova u finišu ovog dela takmičenja i u sve tri situacije rezultat je bio identičan kao sada.

Domaćin je od početka naterao rivala da se zatvori i brani, što je Orenseu polazilo od ruke maltene ceo meč. Tačnije, sve do petog minuta nadoknade vremena, kada je Lopez uspeo da pogodi metu glavom na asistenciju Kenija Aroja i baci ceo stadion u trans.

Ogromne probleme Independijenteovoj ofanzivi zadavao je golman gostiju Rolando Silva. Ekvadorac je bio izuzetno raspoložen večeras i odbranio je čak sedam šuteva u okvir gola! Osmi nije mogao, bukvalno poslednji na utakmici...

Ostali rezultati su takođe išli naruku Independijenteu. Barselona je doživela debakl, pošto je Mušuk Runa slavila sa 2:0, dok je LDU Kito odigrao mršavih 2:2 sa Deportivo Kuenkom.

Odavno završnica prvog dela ekvadorskog prvenstva nije bila ovako neizvesna uoči poslednjeg kola, a na kraju se Independijenteu sve otvorilo...

EKVADOR 1 (APERTURA) – 15. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Tekniko – El Nasional 1:2 (1:0)

/Kazares 24 – Borha 64, 79/

Aukas – Imbabura 2:2 (1:0)

/Kero 4, Batalja 50 – Paz 54, Mendoza 90+2/

Kumbaja – Delfin 1:0 (0:0)

/Vides 71/

Nedelja

Emelek – Libertad 0:0

Katolika – Makara 3:0 (1:0)

/Fahardo 41, Sifuente 63, Lor 90+1/

Ponedeljak

Deportivo Kuenka - LDU Kito 2:2 (1:2)

/Manjin 45 penal, Manćineli 76 - Estrada 17, Alzugaraj 41/

Independijente del Valje - Orense 1:0 (0:0)

/Lopez 90+5/

Mušuk Runa - Barselona 1:0 (0:0)

/Dos Santos 73/


tagovi

Independijente del ValjeEkvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara