Čelsiju za tri dana propada projekat od MILIJARDU funti

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.03.20. | 22:18

Mada iz kluba tvrde da je u pitanju samo odlaganje i "čekanje nekih boljih vremena"...

Projekat Romana Abramoviča i njegovog Čelsija težak MILIJARDU FUNTI, propao je! Za sada. Plavci su se oglasili zvaničnim saopštenjem u kom su potvrdili da nema ništa od rekonstrukcije Stamford Bridža, pošto dozvola koju su dobili od gradskih vlasti Londona ističe u utorak 31. marta. 

Ovo ne znači da je klub trajno odustao od svojih ideja, već da će na njihovu realizaciju morati da se sačeka...
"Fudbalski klub Čelsi može da potvrdi da dozvola za radove koja je imala trogodišnju validnost ističe krajem meseca marta 2020. godine. Zahvalni smo svim našim navijačima i zainteresovanim kompanijama na strpljenju i razumevanju po ovom pitanju. Nastavićemo da razmatramo mogućnosti za novi stadion ukoliko se ekonomski uslovi poboljšaju", stoji između ostalog u saopštenju Čelsija.

Izabrane vesti

Podsećanja radi Plavci su dozvolu od gradskih vlasti dobili još 2017. godine i tada je procenjeno da će za realizaciju projekta rekonstrukcije biti potrebno čak tri godine, odnosno blizu 1.000.000.000 funti, imajući u vidu kompleksnost radova. 

Abramović je želeo da stadion ostane na istom mestu, zbog čega je teren trebalo spustiti niže, a to je zahtevalo još niz "dubinskih radova". Novi stadion, prema projektu, trebalo je da ima 60.000 mesta...

Čelsi je takođe dobio dozvolu da sruši nekoliko zgrada u blizini stadiona, u planu je bilo da to bude odrađeno do prošle godine, međutim Roman Abramovič odlučio je da stopira sve radove kada ga je britanska Vlada uzela na zub zbog navodne prevelike bliskosti sa Vladimirom Putinom, pisali su tamošnji mediji.

Izvesno je i potpuno jasno, dakle, da finansijska kriza izazvana pandemijom virusa COVID-19 nije jedini razlog za propast ovog velikog projekta.

Ili odlaganje, kako tvrde u klubu...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara