Fudbaleri Rasing Abidžana (©YouTube)
Fudbaleri Rasing Abidžana (©YouTube)

AFRIKA: Tanzanija Prizons preferira rezultat 0:0, Rasing serija poraza ostavila bez titule

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 09:28

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Neverovatan niz Tanzanije Prizons u finišu prvenstva. U poslednjih šest kola je sve remizirala, na poslednja četiri meča sve sa po 0:0. Danas joj u goste dolazi tim koji je takođe odigrao 0:0 u prošlom kolu, Ihefu. Serija nerešenih rezultata nije pomogla Prizonsima u borbi za četvrto mesto, koje najverovatnije vodi u Kup konfederacije. Četiri kola pre kraja zauzimaju petu poziciju, sa četiri boda manje od Koustal Uniona. Ihefu se bori za opstanak, ima tri boda više i meč manje od Mašudže, koja je na mestu koje vodi u plej-aut. No, i Ihefu još uvek može do Kupa konfederacije, pošto je nedavno izborio plasman u polufinale Kupa Tanzanije. Pobedio je Mašudžu u četvrtfinalu posle penala, prethodno za 90 minuta nije bilo golova. Doduše, morao bi da osvoji to takmičenje da se domogne međunarodne scene, a sledeći protivnik mu je novi-stari šampion Jang Afrikans… Prvi susret Ihefua i Tanzanije Prizons ove sezone završen je – nećete verovati – 0:0.


KORHOGO – RASING ABIDŽAN, 17.30

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Treneri u Obali Slonovače će godinama izučavati na primeru Rasinga iz Abidžana kako ne treba voditi ekipu u finišu sezone. Dve trećine prvenstva je Rasing bio najbolji tim u zemlji, delovao je nezaustavljivo na putu ka tituli, a onda – potop. Izgubio je četiri od poslednjih pet utakmica, a verovatno mu je poraz od aktuelnog prvaka ASEK Mimozasa (0:1) u prošlom kolu bio jednak zakucavanju eksera u kovčeg šampionskih snova. Rasing je pao na treću poziciju, ima osam bodova manje od lidera San Pedra, doduše uz meč manje. Rekli bismo da je moguće da nadoknadi minus, ali do kraja prvenstva su mu ostale samo još četiri utakmice. Danas gostuje 11-plasiranom Korhogu, timu koji je u poslednjih pet kola osvojio samo jedan bod. Ako bude na svom nivou Rasing će biti favorit, ali Korhogo ga je već sapleo u novembru, kada su u Abidžanu odigrali 1:1. Rasing nije pobedio današnjeg rivala nijednom na poslednja tri susreta.


DŽENEREJŠN FUT – PIKIN, 19.00

(Fudbal, Senegal 1)

Loše je odigrao Dženerejšn Fut ove sezone, nije uspeo da odbrani titulu. Ne samo to, četiri kola pre kraja prvenstva je bliži zoni ispadanja nego vrhu tabele. Tek je 10, ima samo četiri boda više od Embura, koji je ispod crte. U seriji je od šest utakmica bez poraza, ima samo jedan neuspeh u poslednjih 10 kola, ali čak sedam puta je u tom periodu remizirao. U tome leži ključ njegovih neuspeha. Posebno je interesantno da je na svakoj od tih 10 utakmica došla igra UG0-2. Pikin ima šest bodova više od Dženerejšn Futa, peti je na tabeli. Samo u teoriji može da stigne drugoplasirani Džaraf i mesto koje vodi u Kup konfederacije, pošto zaostaje osam poena. Titula će, po svoj prilici završiti u rukama Tungeta.


-----------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara