Fudbaleri Zamaleka (©AFP)
Fudbaleri Zamaleka (©AFP)

AFRIKA: Šampion Nigerije u prilici da se vrati na vrh tabele, Zamalek se okreće domaćem prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 09:19

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Meč 16. kola šampionata Etiopije. Bahir Dar, koji je važio za jednog od favorita za titulu, konačno je prekinuo crni niz. Posle šest mečeva bez pobede, odnosno četiri uzastopna poraza, u prošlom kolu je savladao Velajtu Diču sa 1:0. Sada je sedmi na tabeli sa 22 poena, 11 manje od lidera Difens Forsa. Bahir Darov naredni protivnik Etiopijan Inšurans je u seriji od sedam mečeva bez trijumfa (tri remija i četiri poraza), sa 12 poena je na ivici zone ispadanja. U prvom ovosezonskom susretu Etiopijan Inšurans je savladao Bahir Dar sa 3:2.


ENJIMBA – GOMBE JUNAJTED, 14.00

(Fudbal, Nigerija 1)

S obzirom na to da u nigerijskom prvenstvu uglavnom timovi koji su domaćini osvajaju bodove, čak ni posle 22 kola ne možemo ni da naslutimo ko će da bude šampion. Branilac trona Enjimba trenutno je šesta na tabeli sa 36 bodova, ali ako opravda ulogu favorita i savlada Gombe biće prvi. Lider Lobi Stars ima 39 poena, ali i odigran meč više, kao i Plato Junajted (38) Enugu Rendžers (37) i Kano Pilars (36). Doduše, Enjimba je dvaput kiksnula na prvih 10 mečeva kod kuće, ima osam pobeda i po remi i poraz, pa je tek 11. najuspešniji domaćin. Gombe je sa 10 gostovanja ove sezone zbirno osvojio samo jedan poen, zato je na tabeli u zoni ispadanja sa 24 bodova. U prvom susretu ove sezone Gombe je savladao Enjimbu sa 2:0.


ZAMALEK – EL DAKLEJA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Katastrofalan je Zamalek ove godine u prvenstvu. Susret sa El Daklejom dočekuje na 14. poziciji, nedaleko od zone ispadanja. Uteha mu je što je odigrao manje utakmica od većine rivala, samo 9. (lider Enpi je već na 14), ali sa učinkom od 33 odsto pobeda (po tri trijumfa, remija i poraza) ne može da se nada visokom plasmanu. Sada će barem na neko vreme Beli vitezovi moći da se posvete domaćem takmičenju, pošto su prošlog vikenda kolo pre kraja osigurali prvo mesto u svojoj grupi Kupa konfederacije. El Dakleja je u zoni ispadanja, iako ima tri odigrana meča više od Zamaleka sakupila je čak četiri boda manje. Prošle sezone oba dva susreta Zamaleka i El Dakleje završena su 1:1, a igra GG je došla na poslednjih šest njihovih okršaja.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara