Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Radža Kazablanka u seriji od devet pobeda kod kuće, La Masija otpisana

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 09:14

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

El Guna putuje u utorak da se suoči sa Keramika Kleopatrom, u duelu timova koji beže od zone ispadanja u Premijer ligi Egipta. Keramika Kleopatra zauzima deveto mesto sa 14 bodova, dok je El Guna izjednačena po broju bodova na 10. mestu. Oba tima zaostaju za četvrtoplasiranim Al Itihadom pet poena za mesto u Kupu Konfederacije CAF. Keramika Kleopatra je poražena sa 2:1 u poslednjem meču u ligi protiv Ismailija na strani, prekinuvši niz od tri susreta bez poraza El Guna je remizirala 2:2 protiv Al Masrija u prethodnom meču.

RADŽA KAZABLANKA - HASANIJA AGADIR, 16.00

(Fudbal, Maroko 1)

Radža Kazablanka je jedini tim u pervenstvu Maroka koji je neporažen u kampanji, jer posle 19 kola ima 11 pobeda i osam remija. Sa 41 bodom je druga na tabeli sa dva poena manje od vodećeg FAR Rabata, a danas ima šansu da privremeno preuzme čelo tabele ukoliko savlada Hasaniju Agadir na domaćem terenu. Na domaćem terenu Radža je vezala devet pobeda. Hasanija Agadir je u donjem domu, na 12. poziciji sa 20 bodova, samo dva više od zone ispadanja. Dugo je tavorila na dnu, a zatim vezala sedam duela bez neuspeha, koji je prekinut u prošlom kolu porazom kod kuće od FUS Rabata sa 1:3.

LA MASIJA - MAMELODI, 18.00

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Mamelodi je suvereni vladar južnoafričkog fudbala. I ove sezone je jedini kandidat za osvajanje titule nacionalnog šampiona, i neporažen je u ligi na 15 mečeva. Mamelodi ne odbacuje ni Kup takmičenje, gde danas ima posla sa drugoligašem La Masijom, koja je 10. na tabeli u drugoj ligi. La Masija je bez slavlja na četiri minula susreta, dok je Mamelodi remizirao na poslednja dva okršaja, i to kod kuće.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara