Fudbaleri Piramidsa (©Reuters)
Fudbaleri Piramidsa (©Reuters)

AFRIKA: Piramidsi u nizu od 11 uzastopnih pobeda, Sent Džordž predaje titulu Bankarima

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 10:01

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Tako malo deli Etiopija Nigd Bank od ispisivanja istorije. Lider je, ima isti broj bodova kao Difens Fors, ali i odigran meč manje. Danas može da mu pobegne na +3, a posle toga do kraja prvenstva ostaju još samo dva kola. Možda i ključna utakmica Bankarima na putu ka osvajanju prve klupske titule je ova današnja, gostovanje još uvek aktuelnom prvaku Sent Džoržu. Reč je o timu koji se potpuno raspao u finišu sezone, ima samo jednu pobedu u poslednjih devet kola i čak pet poraza. Pao je na šesto mesto, ima po 14 bodova manje od vodećih timova i ne može više ni do Kupa konfederacije. U februaru, u prvom ovosezonskom duelu, Sent Džordž je kao gost savladao Etiopija Nigd Bank sa 3:0.


PIRAMIDS – ARAB KONTRAKTORS, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Samo lupamo recke na Piramidsove pobede. Napravili su niz od 11 uzastopnih, odnosno 15 vezanih mečeva u svim takmičanjima bez poraza. Prvi su na tabeli sa 17 bodova više od drugoplasiranog Al Ahlija, pa na prvi pogled deluje da će sigurno postati šampioni Egipta, po prvi put u istoriji. Međutim… Al Ahli je zbog obaveza u Ligi šampiona (osvojio ju je) odigrao šest utakmica manje. Dakle, to je još potencijalnih 18 bodova, taman dovoljno da se probije na prvo mesto. Kako su i Crveni đavoli u trijumfalnoj seriji, Piramidsi su pod pritiskom da ne smeju nigde da se okliznu. Pogotovo ne protiv timova iz zone ispadanja poput Arab Kontraktorsa, koji ima čak 40 bodova manje od Piramida. Sredinom aprila Piramidsi su kao gosti bili bolji sa 2:0.


MAGREB FES – FAR RABAT, 21.00

(Fudbal, Kup Maroka)

Dobićemo danas prvog finalistu Kupa Maroka. Magreb i FAR se bore u prvom polufinalu, dok će u utorak da se sastanu Radža Kazablanka i Muludija. U nedavno završenom prvenstvu FAR je na tragičan način izgubio titulu, u pretposlednjem kolu je remizirao sa Magrebom iz Tetuana (2:2), što je Radža iskoristila da ga preskoči i na kraju osvoji trofej sa bodom više. FAR sada utehu traži u kupu, a Magreb je po kvalitetu autsajder. U prvenstvu je bio 11. sa 37 bodova manje od FAR-a. Oba direktna okršaja pripala su timu iz Rabata sa po 3:1, u decembru u Fesu, a u aprilu u glavnom gradu Maroka.


------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara