Nabil Emad, fudbaler Zamaleka (©Reuters)
Nabil Emad, fudbaler Zamaleka (©Reuters)

AFRIKA: Očajna sezona Zamaleka, bitka za polufinale u Kosafa kupu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 08:41

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kosafa kup)

Obe selekcije su približnog kvaliteta. Očekuje se tvrd neč na mali broj golova. U poslednjem odmeravanju snaga ovih timva Esvatiji je pobedio sa 1:0 pre nešto više od dve godine u prijateljskom meču.

JUŽNA AFRIKA – BOCVANA, 15.00

(Fudbal, Kosafa kup)

Tradiocionalno tokom leta u Južnoj Africi se igra Cosafa kup, turnir reprezentacija iz južnog i istočnog dela dela kontinenta. Na šest dosadašnjih mečeva čak četiri remija. Samo su Kenija i Zimbabve ostvarili pobede u prvom kolu. Sve selekcije ne igraju u najjačim postavama. U Grupi A sva četiri tima imaju po bod. Samo pobednik ide u polufinale, kao i nabolji drugoplasirani tim iz tri grupe. Bafana Bafana je pobedila Bocvanu prošle godine sa 2:1. Domaćin ovog takmičenja je dobio narednog rivala na četiri poslednja duela.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

ZAMALEK – KLEPOPATRA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Loša forma Zamaleka ove godine. Jedini svetla tačka je bilo osvajanje Kopa konfederacija, drugorangiranog takmičenja na tlu Afrike. U šamponatu Egipta tek deseto mesto, ali velikan iz Kaira ima pet mečeva manje. Ne može da se bori za titulu sa gradskim rivalima Piramidsom i Al Ahlijem, ali može da dođe do trećeg mesta i izbori novo učešće u međunarodnom takmičenju. Zamalek je poražen na dva od tri prethodna duela. U prvom delu šampionata prošlog meseca je pobedio Kleopatru u gostima sa 2:1.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara