Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Nestvarna serija pobeda Inšuransa, Remo Stars se bori za titulu u Nigeriji

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 09:52

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Hajlendersi su u lošoj formi. Nemaju nijednu pobedu u poslednjih pet kola (četiri remija i jedan poraz), odnosno zabeležili su samo jedan trijumf na poslednjih devet prvenstvenih utakmica. Susret 15. kola sa Bikita Mineralsima zato dočekuju na šestoj poziciji sa 22 poena, devet manje od lidera Platinuma. Na poslednje tri utakmice Hajlendersi su odigrali 1:1.Bikita je takođe bez pobede u poslednja tri meča, ima dva remija (oba sa po 1:1) i jedan poraz. Zbirno na svom kontu ima 18 poena, pa zauzima devetu poziciju. Hajlendersi i Bikita se u skorije vreme nisu sastajali, pošto su gosti tek ove sezone ušli u elitni rang.


ŠAŠEMENE – ETIOPIJAN INŠURANS, 17.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Dugo je Etiopijan Inšurans bio u zoni ispadanja, delovalo je da će sigurno da se preseli u drugi rang, a onda je najednom ušao u neobjašnjivu seriju sjajnih rezultata. U poslednjih devet utakmica nema nijedan poraz, u poslednjih šest je sve pobedio. U poslednja dva kola Dire Davu sa 5:0 i Adama Siti sa 4:1! Zahvaljujući svemu tome pobegao je iz zone ispadanja i matematički obezbedio opstanak. Do kraja je ostalo još četiri kola, ali već sada je jasno da će Šašemene definitivno u drugi rang zajedno sa Hamberičom i Volkiteom. Šašemene u poslednjih 10 kola ima osam poraza i dva remija. Prvi duel sa Inšuransom u januaru završen je 1:1.


SANŠAJN STARS – REMO STARS, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Duel dva Starsa dva kola pre kraja šampionata. Obe ekipe moraju da osvoje bodove po svaku cenu. Remo se bori za titulu sa Enugu Rendžersom, drugi je sa dva boda manje. Sanšajn se bori za opstanak, iznad crte je sa tri poena više od Sporting Lagosa, koji je najbolji od timova iz zone ispadanja. Sanšajn je u boljoj formi, u poslednja četiri kola ima tri pobede i jedan remi. Remo u tom istom periodu po dve pobede (kod kuće) i poraza (u gostima). U januaru je Remo pobedio Sanšajn sa 2:0.


----------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

----------------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara