Stadion Lobi Starsa (©Wikipedia)
Stadion Lobi Starsa (©Wikipedia)

AFRIKA: Može li 360. meč nigerijskog prvenstva da donese 29. dvojku?

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 08:57

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

HAVASA – ADAMA SITI, 14.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Izabrane vesti

Sam je finiš prvenstva Etiopije, u toku je 27. od 30 kola. Jedini meč koji je danas na programu nije preterano značajan, pošto se sastaju dva tima iz sredine tabele, koja će tu i ostati. Pitanje, ono manje važno, jeste samo na kojoj poziciji. Adama je šesta sa 41 bodova, Havasa deveta sa 36. Ako pobedi, a pobedila je na tri od poslednjih pet mečeva, prićiće Adami na samo -2. Naravno, za oba tima je najvažnije da su odavno osigurali opstanak (Hamberičo, Šašemene i Volkite će u niži rang), dok u borbu za prva dva mesta ne mogu nikako da se uključe (Etiopija Nigd Bank ima tri boda više od drugoplasiranog Difens Forsa i oba tima imaju još po tri utakmice). Adama je u prvom duelu ove sezone, krajem januara, savladala Havasu sa 3:2.


PETORIJA – RIČARDS BEJ, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Meč lopta za Ričards Bej u baražu za popunu elitnog ranga Premijer lige Južne Afrike. Ukoliko savlada danas Pretoriju, kolo pre kraja će obezbediti opstanak u prvoj ligi. Naime, u baražu se igra grupa sa tri tima, čine je Ričards Bej, koji je bio pretposlednji ove sezone u eliti, te drugoplasirani i trećeplasirani drugoligaši. Iz dve utakmice Ričards Bej je sakupio četiri boda, isto koliko ima i Pretorija uz meč više. Danas domaćinu samo trijumf ostavlja šansu da zaigra u eliti, ali ni to nije garant, jer u slučaju istog broja bodova gledala bi se gol-razlika. U poslednjem kolu Ričards Bej igra protiv Baroke, koja je sakupila dva poena i do prvog mesta može samo u slučaju da se današnji meč u Pretoriji završi bez pobednika. Pošto bi mogla da igra bitnu ulogu, pomenimo da je gol-razlika Ričards Beja 1:0, Pretorije 2:2, a Baroke 1:2. U prvom duelu Ričards Bej je savladao Pretoriju na svom terenu sa 1:0, pogotkom Entsundvane u 22. minutu.


BULAVAJO ČIFS – PLATINUM, 15.00

(Fudbal, Zimbabve 1)

Dok se u većini afričkih država prvenstva polako završavaju, u Zimbabveu još nije dogurao ni do polovine. Susret Bulavaja i Platinuma će otvoriti 15. od 34 kola, a zasad se Platinum izdvojio kao jedan od dva najozbiljnija kandidata za titulu. Drugi je na tabeli sa bodom manje od Manike, a četiri više od najbližeg pratioca Simba Bore. Bulavajo je u očajnoj formi, vezao je pet mečeva bez pobede (tri remija i dva poraza), pa je sada tek 11. na tabeli sa 10 bodova manje od Platinuma. Poslednji put su se ova dva tima sastala u septembru prošle godine, takođe na terenu Bulavaja. Tada je meč završen 1:1.


LOBI STARS – KVARA JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Kad je bilo najvažnije Lobi Stars je upao u rezultatsku krizu. U poslednjih osam kola je doživeo čak šest poraza, uz još po jednu pobedu i remi, pa ne samo da je izgubio borbu za titulu već po svoj prilici neće predstavljati Nigeriju uopšte na međunarodnoj sceni. Pao je sa prve na šestu poziciju, do kraja prvenstva su ostala još dva kola, a četvrtoplasirani Šuting Stars i poslednje mesto koje vodi u Kup konfederacije su mu udaljeni četiri poena. Sada mu u goste dolazi 11-plasirana Kvara, koja još uvek nije matematički obezbedila opstanak, ali ima pet bodova više od 17-plasiranog Sporting Lagosa i realno mu je van domašaja. Lobi je na terenu Kvare u januaru slavio sa 2:0. Bila je to jedna od svega 28 dvojki koje su došle ove sezone u nigerijskom prvenstvu. Podsetimo, u nigerijskom elitnom rangu igra 20 ekipa i do sada je odigrano 359 mečeva, a na samo 28 su trijumfovali gosti!

-----------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

-----------------------


tagovi

AfrikaNigerija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara