Navijač Orlando Pajratsa (©Reuters)
Navijač Orlando Pajratsa (©Reuters)

AFRIKA: FUS i Arab Kontraktorsi u krizi, Pajratsi ne odustaju od Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 09:08

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

ROJAL AM – ORLANDO PAJRATS, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Izabrane vesti

Vodiće se do kraja prvenstva žestoka borba između Stelenboša i Orlando Pajratsa za drugu poziciju, poslednju koja vodi u Ligu šampiona. Titula i prvo mesto već pripadaju Mamelodi Sandaunsima, a trenutno je njihov najbliži pratilac Stelenboš sa 46 poena. Orlando je treći sa 40, ali i odigranom utakmicom manje. Ovom današnjom protiv Rojala AM, tima koji je tek 13. na tabeli sa 29 bodova. Domaćin još nije matematički obezbedio opstanak, ali je blizu, pošto ima devet bodova više i dva meča manje od Ričards Beja. U prvoj polusezoni su Pirati savladali Rojal AM kod kuće sa 4:2.


ETOIL SAHEL – KLUB AFRIKAN, 16.00

(Fudbal, Tunis 1)

Esperans je malo odmakao na tabeli plej-ofa i verovatno će osvojiti titulu, ali to ne umanjuje neizvesnost u završnici prvenstva Tunisa. Drugoplasirani tim će takođe u kvalifikacije za Ligu šampiona, a svih pet preostalih ekipa posle četiri kola konkurišu za to mesto. Današnji rivali Etoil Sahel i Klub Afrikan dele četvrtu i petu poziciju sa po šest bodova, dva manje od drugoplasiranog Monastira, koji je odigrao utakmicu manje. U plej-ofu smo videli veliki broj remija u prva četiri kola, Etoil Sahel je triput remizirao, a Klub Afrikan u dva navrata. U prvoj fazi takmičenja njihov prvi okršaj, u septembru, završen je 1:1, dok je u decembru Etoil Sahel kao gost bio bolji sa 1:0.


ARAB KONSTRAKTORS – SMUHA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Fudbaleri Arab Kontraktorsa su i dalje u zoni ispadanja. Vezali su dva poraza u prethodna dva kola, iz 18 utakmica su osvojili samo 12 bodova i bezedna zona im je sada značajno udaljenja. Nacionalna Banka Egipta, prvi tim iznad crte, ima šest poena više. Lošu formu Kontraktorsi će probati da poprave protiv Smuhe, tima od kojeg su u oktobru izgubili sa 2:1 i kojeg nisu pobedili na poslednjih devet susreta u prvenstvu (šest remija i tri poraza). Smuha je deveta na tabeli sa 25 bodova, 13 više od Arab Kontraktorsa.


FUS RABAT – RENESANS, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Raspao je se totalno FUS Rabat u finišu sezone. U poslednja četiri kola je osvojio samo jedan bod, izgubio je treću poziciju i sada je peti sa 39 poena, četiri manje od Berkana i mesta koje vodi u Kup konfederacije. Renesans, naredni FUS-ov rival, takođe je bez pobede na poslednja tri meča (dva remija i poraz), deveti je na tabelis a 31 bodova. U prvoj polusezoni FUS je bio bolji od Renesansa na njegovom terenu sa 2:1.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara