Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Enjimba hvata priključak u Nigeriji, Zanako u Zambiji igra za Ligu šampiona, a APR za titulu u Ruandi

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.06.21. | 08:21

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Prvenstvo Tanzanije ulazi u samu završnicu, ostalo je da se odigra još četiri kola. Ni JKT, ni Ihefu još uvek nisu obezbedili opstanak, iako su trenutno iznad crte. Mvaduji će sigurno u niži rang, a sa njim će još jedan klub. Trenutno je 17. Gvambina, koja ima dva boda manje od JKT, a tri od Ihefua. Upravo je Ihefu dugo bio na toj poziciji, ali je fantastičnim rezultatima u poslednjih pet kola (četiri pobede i dva remija) uspeo da pobegne barem na neko vreme. Doduše, igrao je pet uzastopnih utakmica na svom terenu, sada prvi put gostijue još od početka aprila. Na strani je do sada izbegao poraz samo pet puta na 13 mečeva.

SOFAPAKA – LEOPARDS, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Tek nedavno je počela druga polusezona u Keniji, a tri tima su se blago izdvojila u borbi za titulu, Tasker, KCB i Leopards. Leopardi imaju priliku danas da prestignu lidera Tasker, koji ima dva poena više, ali i odigranu utakmicu više. Rival im je Sofapaka, ekipa koju su pobedili na poslednja tri prvenstvena susreta. Poslednji put su se sastali u decembru prošle godine, kada su slavili sa 3:0. Sofapaka je 12. na tabeli, sa dve pobede i tri poraza u poslednjih pet kola. Dobro igra na svom terenu, nedavno joj je Gor Mahija trijumfom sa 2:1 prekinula niz od šest mečeva bez poraza.

ZANAKO – NKANA, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

ZESKO je već obezbedio titulu u Zambiji, iako je ostalo još tri kola do kraja. Drugoplasirani Zanako zaostaje 11 bodova i ne može da ga stigne. Međutim, danas će imati veliku želju da savlada Nkanu i tako overi drugo mesto na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Međutim, Nkani baš gori pod nogama i trebaju mu bodovi. Prvi je ispod crte, preti mu selidba u niži rang, iako je vezao tri pobede pre poraza u prošlom kolu od Jang Grin Iglsa. Nkana i Zanako su se sastali u novembru prošle godine, tada je bilo 1:1.

RAJON SPORT – APR, 15.30

(Fudbal, Ruanda 1)

Tek su četiri kola prošla u plej-ofu u Ruandi, a uprkos tome što su svima obrisani bodovi već je sada praktično jasno da će APR i Kigali da se bore za titulu. Oni su na deobi prve pozicije sa 10 bodova, a trećeplasirani Rajon Sport ima pet manje. Sada ima praktično poslednju priliku da uhvati priključak za vrhom, pošto mu u goste dolazi upravo APR. Oni nisu igrali u prvoj fazi, bili su smešteni u različite grupe. Poslednji put su se sastali krajem 2019. godine, kada je APR trijumfovao sa 2:0. Bila je to četvrta njegova pobeda na poslednjih pet susreta.

ENJIMBA – ENUGU RENDŽERS, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Nigerijsko prvenstvo je i ove sezone relativno izjednačeno. Između lidera Akve Junajteda i sedmoplasirane Enjimbe je posle sedam bodova razlika devet bodova. Međutim, važno je napomenuti i da Enjimba ima tri odigrane utakmice manje i da se praktično još uvek za sve pita. Pošto se prošla sezona nije odigrala, Enjimba je i dalje aktuelni prvak. Na poslednjih pet susreta Enugua i najtrofejnijeg nigerijskog tima nije bilo nerešenih rezultata. Enugu je pobedio u maju ove godine sa 2:0, a gost u ovim duelima nije slavio od 2015. godine.

VIDAD KAZABLANKA – RENESANS, 20.15

(Fudbal, Maroko 1)

Fudbaleri Vidada gaze ka tituli, 21. u istoriji. Ako uspeju da je osvoje, nastaviće tradiciju koja traje već nekoliko godina, da postanu šampioni svake druge sezone. Prošle se na tron popela Radža Kazablanka, a sada gradski rival zaostaje pet bodova an tabeli, posle poraza od Berkanea u prošlom kolu. Vidad danas ima zicer da sačuva prednost u odnosu na Radžu, u goste mu dolazi ubedljivo najslabija ekipa, Renesans. Tim iz Zemamre je do sada osvojio svega 16 bodova, na četiri je manje od bezbedne zone. U prvom susretu Vidad je kao gost slavio sa 2:1.


tagovi

Nigerija 1Ruanda 1Zambija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara