Fudbaler Al Ahlija Mahrub Kahraba sa peharom Lige šampiona (©AFP)
Fudbaler Al Ahlija Mahrub Kahraba sa peharom Lige šampiona (©AFP)

AFRIKA: El Dakleja pobedila posle 22 utakmice, Al Ahli na poslednjih osam mečeva - sedam pobeda i jedan remi

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 09:05

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

SMUHA – EL DAKLEJA, 15.00

(Fudbal, Egipat 1)

Izabrane vesti

Ostalo je još 10 kola do kraja egipatskog prvenstva, a ukoliko se stvari ne poprave dramatično za El Dakleju predstoji joj put u niži rang. Poslednja je na tabeli sa 15 bodova, sedam manje od prvog iznad crte, Baladijata. Vezala je čak 22 utakmice bez pobede u prvenstvu, a taj niz je konačno prekinula u prošlom kolu trijumfom nad Arab Kontraktorsima (3:0). Prethodnu pobedu je zabeležila još 30. septembra nad Enpijem (1:0), a između ta dva meča je ostvarila samo još jedan trijumf u Liga kupu Egipta, u januaru protiv Ismailija (1:0). El Dakleja danas gostuje osmoplasiranoj Smuhi, a može da je zabrine to što je u dosadašnjih 12 gostovanja ove sezone imala učinak od tri remija i devet poraza, uz gol-razliku 2:16. Dakle, nema nijednu pobedu van svog stadiona. Pritom, Smuha je treći najuspešniji domaćin, sa 21 osvojenih bodova iz 11 mečeva.


AL ITIHAD ALEKSANDRIJA – AL AHLI KAIRO, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Al Ahli je osvojio Ligu šampiona, pa sada potpuno rasterećeno može da se posveti obavezama na domaćoj sceni. Polako nadoknađuje brojne zaostale utakmice i probija se ka vrhu tabele. Trenutno je peti sa 36 bodova iz 16 utakmica, lider Piramids ima 20 bodova više, ali je odigrao sedam utakmica više. Dakle, u teoriji ako bi Crveni đavoli pobedili sve do kraja sigurno bi uzeli titulu. I zasad im sjajno ide. Na poslednjih osam utakmica imaju sedam pobeda i samo jedan remi, u prvom meču finala Lige šampiona protiv Esperansa u Tunisu (0:0). Al Itihad je sakupio isti broj poena kao Al Ahli, ali iz devet mečeva više. U poslednja tri kola ima dva poraza i jedan remi, a na poslednjoj utakmici koju je odigrao niželigaš Abu Kir Semad ga je izbacio u šesnaestini finala Kupa Egipta posle penala. Početkom maja je Al Ahli savladao Al Itihad u Kairu sa 4:1, a to mu je bila osma uzastopna pobeda nad tim rivalom.


ZED – FARKO, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Prošle sezone je ZED igrao drugu ligu, ušao u elitu i odmah se pokazao u njoj. Iz 23 utakmice je sakupio 37 poena i trenutno je treći na tabeli. Konkurisaće za mesto u Kupu konfederacije, iako će ga do kraja prvenstva najverovatnije prestići Al Ahli i Zamalek, koji imaju manje odigranih utakmica. ZED je dvaput već savladao Farko, u decembru u prvenstvu sa 2:1, pa u januaru u kupu sa 2:0. Pritom, oba meča su se igrala na Farkovom terenu. Gosti su sada u zoni ispadanja, imaju 21 poena, jedan manje od Baladijata, odnosno tri od Nacionalne Banke Egipta, koja je odigrala dve utakmice više. Na poslednja tri meča Farko nije zabeležio nijednu pobedu (dva remija i jedan poraz), pa mu je očajnički potrebno da prekine crni niz.



tagovi

AfrikaEgipat 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara