Južnoafrički navijači (©AFP)
Južnoafrički navijači (©AFP)

AFRIKA: Borba za Premijer ligu Južne Afrike i nigerijsku vizu za Kup konfederacije

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 09:03

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

KAMERUN – ZELENORTSKA OSTRVA, 15,00

(Fudbal, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Izabrane vesti

Poslednji meč 3. kola D grupe kvalifikacija za Mundijal donosi nam derbi. Ko pobedi u Juandeu izbiće na prvo mesto, jedino koje garantuje plasman u drugu fazu. Oba tima imaju po četiri boda, tri manje od lidera Libije, koja ima meč više. Ispred njih je i Angola sa pet bodova. Kamerun je do sada savladao Mauricijus (3:0) i remizirao sa Libijom (1:1), dok su Zelenortska Ostrva prvo uzela bod protiv Angole (0:0), a zatim bila bolja od Esvatinija (2:0). Poslednji put su se Zelenorćani i Kamerunci sastali 2022. godine, kada su odigrali 1:1.


BAROKA – RIČARDS BEJ, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Da li će Ričards Bej ostati u Premijer ligi Južne Afrike ili ne? U narednih nekoliko dana ćemo dobiti odgovor, u toku je baraž za popunu poslednjeg mesta u eliti. Ričards Bej igra u grupi sa dva izazivača iz druge lige, Pretorijom i Barokom, a samo najbolji tim posle šest kola će igrati u eliti. Ričards Bej je odigrao zasad jedan od četiri meča, savladao je Pretoriju kod kuće sa 1:0. Baroka je od Pretorije izgubila „minimalcem“, doduše kao gost, pa je trenutno poslednja u grupi. Ako bi danas odbranila domaći teren, takođe sa 1:0, imali bismo interesantnu situaciju da sva tri tima posle pola takmičenja budu potpuno izjednačena po svim parametrima.


PLATO JUNAJTED – KVARA JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Posustaje Plato Junajted u borbi za četvrtu poziciju i plasman u kvalifikacije za Kup konfederacije. Ostvario je samo jednu pobeduu poslednjih pet kola, sada je šesti sa pet bodova manje od četvrtoplasiranog Šuting Stara. Do kraja prvenstva su ostala samo još četiri kola, tako da nema mnogo vremena da nadoknadi minus. Kvara je 11. na tabeli sa šest bodova manje od Platoa, ali u poslednjih sedam kola nema nijedan poraz (četiri remija i tri pobede). U prvom duelu u sezoni, krajem decembra, Kvara je savladala Plato sa 2:1.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara