Fudbaleri Al Ahlija (©Reuters)
Fudbaleri Al Ahlija (©Reuters)

AFRIKA: Al Ahli i Piramids nastavljaju trku za titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 08:53

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Posle sedam uzastopnih pobeda, kada je već i definitivno postalo jasno da će Etiopijan Inšurans da obezbedi opstanak, u prošlom kolu je konačno doživeo poraz. Kod kuće, Od Etiopije Bune sa 2:1. Meč pretposlednjeg kola prvenstva Inšurans dočekuje na 11 poziciji sa 37 poena, jednim manje od devetoplasirane Hadije Hosane, sa kojom se danas sastaje. Hadija je u prošlom kolu savladala Dire Davu sa 3:1, te je na taj način prekinula seriju od tri meča bez pobede (remi i dva poraza). U prvom susretu u sezoni Hadija Hosana i Etiopijan Inšurans su početkom decembra odigrali 1:1.


AL AHLI – FARKO, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Biće veoma uzbudljiva završnica egipatskog prvenstva ukoliko branilac trona i aktuelni prvak Afrike Al Ahli nastavi da beleži ovakve rezultate. Zbog te Lige šampiona odložio je ogroman broj prvenstvenih utakmica, ali i bez njih je drugi na tabeli. Pritisak mu je podigla samo fenomenalna sezona Piramidsa, pa sada Al Ahli bukvalno nema pravo na grešku. Ima 17 poena manje od Piramida i šest odigranih utakmica manje. Dakle, preskočiće ga samo ako pobedi sve do kraja. Pre tri dana Al Ahli je preskočio jednu od ozbiljnijih mina, savladao je svog najljućeg rivala Zamalek u derbiju Kaira sa 2:0. Sada ga čeka na papiru daleko lakši posao protiv Farka, 15-plasiranog tima u ligi. Farko je seriju od pet prvenstvenih mečeva bez pobede (tri remija i dva poraza) prekinuo u prošlom kolu trijumfom nad Al Itihadom.


SMUHA – PIRAMIDS, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Kao što smo već napisali, Piramids igra svoju najbolju sezonu od promene vlasnika 2018. godine. Daleko bolju nego 2018/2019 sezonu, kada je u transfere gazda Salem Al Šamsi „ulupao“ više od 52.000.000 evra samo na obeštećenja. Od dolaska hrvatskog trenera Krunoslava Jurčića u februaru Piramids je napravio fanzastičan niz u prvenstvu od 12 uzastopnih pobeda. Zbog toga i jeste trenutno prvi favorit za titulu. Ostalo mu je još devet utakmica do kraja prvenstva, a danas ga čeka jedna od većih mina sa kojima će se susresti. Gostuje u Aleksandriji Smuhi, ekipi od koje samo Piramide imaju više poena osvojenih na domaćem terenu. Od 12 utakmica Smuha je pred svojim navijačima izgubila samo dve, osvojila je 24 poena. Zato je sedma na tabeli, sa šest poena manje od trećeplasiranog Al Masrija i pozicije koja vodi u Kup konfederacije.


------------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara