"Afera Dragović" drma Beč, direktor Austrije ga vređao pred navijačima

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 10:51

Ništa od dogovora iskusnog štopera i matičnog kluba, mogle bi u gradu na Dunavu da lete glave

Sve je bilo spremno za dolazak Aleksandra Dragovića u matičnu Austriju iz Beča. Lomio se mesecima iskusni štopera šta mu valja činiti, razmišljao dugo o ponudi Crvene zvezde o nastavku saradnje, ali je odlučio da prihvati poziv Austrije iz Beča.

Pre mesec dana austrijski klub je na sto ispred Aleksandra Dragovića stavio ponudu koja se ne odbija. Trogodišnji igrački ugovor, potom i mesto sportskog direktora na pet sezona. Uklapalo se to u planove bivšeg kapitena Crvene zvezde, koji nikada nije krio da je pravi Bečlija. Odgovarao mu je poziv iz rodnog grada i zbog porodičnih razloga, pošto je pre godinu dana dobio prinovu.

Izabrane vesti

Međutim, kada je trebalo posao da se privede kraju – pregovori su ušli u ćorsokak. Iz finansijskih razloga. Očigledno je da Austrija nije mogla da isprati zahteve bivšeg reprezentativca. Dovoljno da se u Beču napravi "afera Dragović" koja bi mogla da prodrma redove Austrije.

SAMO U MOZZARTU: BONUS 24% ZA EURO 24

Naime, kao glavni krivac za nedolazak Dragovića označen je aktuelni sportski direktor Austrije Manuel Ortlehner. On je nedavno boravio na prijateljskoj utakmici Austrije, kada ga je jedan navijač tog klupa upitao zašto Dragović nije potpisao.

Dragović je ludak, idiot. On je lud!“, grmeo je Ortlehner.

Problem je što je navijač ovekovečio ove reči direktora Austrije. Mediji iz Beča tvrde da postoji video snimak na kojem se vidi kako direktor bečkog kluba vređa Dragovića. Navijači su to jako emotivno podneli, jer je Dragović dete kluba i čovek koji je zajedno sa Davidom Alabom proslavio FK Austriju. Sa tim klubom je osvojio i kup.

Austrijski mediji su zatražli dodatnu izjavu od sportskog direktora Austrije. Međutim, on je nije dostavio. Morala je da reaguje klupska vrhuška.

Reagovao je drugi direktor Austrije rečima da je sve u najboljem redu, odnosno da posao nije propao iz finansijskih razloga. Austrijanci navode da 33 – godišnji štoper pregovara sa klubovima iz inostranstva i da će odluku o narednoj destinaciji doneti naredne sedmice.

U Crvenoj zvezdi Aleksandar Dragović je odigrao tri sezone i osvojio tri duple krune.


tagovi

Aleksandar DragovićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara