Afera „berberin“ trese Lajpcig: Igrači uoči meča sa Ajntrahtom doveli frizera iz Londona

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 19:53

Žustra reakcija klupskih autoriteta zbog poteza određenog broja igrača

Poraz Lajpciga u Ajntrahtu digao je ozbiljnu prašinu u redovima lidera Bundeslige, ali ne zbog činjenice što je ekipa Julijana Nagelsmana doživela treći poraz u prvenstvu ove sezone, već zbog nesvakidašnjeg događaja koji je prethodio odlasku u Frankfurt. Naime, prvotimci Lajpciga Etan Ampadu, Jusuf Poulsen, Amadu Hajdara, Dajo Upamekano i Kristofer Nkunku dveli su u klupski hotel poznatog londonskog frizera Šeldona Edvardsa, kako bi sredili svoje firzure za duel sa Ajntrahtom?! Istina je posle poraza isplivala na videlo, a nakon toga je usledila i reakcija klupskih autoriteta.

Prvi se posle poraza oglasio bivši trener i sportski direktor Lajpciga, Ralf Rangnik.
"Da ste me u nedelju pitali koja je od 12 ekipa, koje su igrale mečeve u subotu, išla kod frizera pre utakmiuce, kladio bih se u ogroman novac da to nije Lajpcig. Da budem iskren, malo sam zapanjen", rekao je Rangnik.

Izabrane vesti

Šef struke, Nagelsman kritikovao je takođe svoje igrače i zapitao se kolika je zapravo njihova želja da dođu do trofeja.
"
Moramo da raskrstimo, da li hoćemo da idemo napred i osvojimo titulu, ili ćemo da stanemo i ponovo budemo kao većina klubova. Mi nemamo kvalitet Bajerna ili Dortmunda. Svaki minut na treningu moramo da iskoristimo pametnije od njih, a to ne vidim uvek. Kada biste videli našu igru 11 na 11 na treningu u sredu jasno bi vam bilo da nismo najbolja ekipa u ligi. Sami odlučujuete da li želite da budete šampioni ili ne. Vi tu odluku ne treba meni da kažete, ja to osetim, vidim na terenu ili na treningu. A ono u sredu nije delovalo kao da je vaša odluka da budete prvaci Nemačke", poručio je Nagelsman.

Situaciju je donekle pokušao da smiri aktuelni sportski direktor Markus Kruše.
"
Naravno, ovo izgleda neprijatno, je mi u klubu obraćamo pažnju na prizemnost. Ali, sigurni smo da nismo izgubili utakmicu zbog posete frizera klupskom hotelu. Te stvari smo rešili interno, igrači su shvatili da to nije bila dobra odluka".

Ovaj dešavanja stižu u zao čas za lidera Bundeslige, s obzirom da se ekipa uveliko priprema za derbi sa trećeplasiranim Menhengladbahom narednog vikenda. Ipak, sa druge strane bi ovo moglo da predstavlja i ozbiljno otrežnjenje za Nagelsmanov tim, kojem je neophodno da grupiše redove pred odlučujuće bitke za šampionsku titulu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara