Marko Stanojević u dresu Rada (©Starsport)
Marko Stanojević u dresu Rada (©Starsport)

AFC kup: Stanojevićev Nasaf lupa drugu recku

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 09:43

Uzbekistanski predstavnik od 18.05 igra protiv Hučanda meč drugog kola drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Aziji

Takmičenje u AFC kupu, drugom po kvalitetu klupskom takmičenju u Aziji, nije moglo da počne bolje po Marka Stanojevića i njegov Nasaf Karši. Uzbekistanski predstavnik, nekadašnji osvajač ovog takmičenja, deklasirao je u Dušanbeu u prvom kolu Alaj Oš sa 4:0. Sada priliku da potvrdi prvu poziciju na tabeli Grupe F ima protiv nominalnog domaćina turnira, Hučanda (ponedeljak, 18.05).

Nasafu ide naruku i to što su u drugom duelu 1. kola Hučand i turkmenistanski Altin Asir odigrali 2:2. U plej-of ide samo pobednik svake grupe, tako da je svaki poen veoma važan.

Izabrane vesti

18.05: (4,60) Hučand (3,35) Nasaf (1,77)

Stanojević (32), nekadašnji vezista Rada i Astane koji je u Uzbekistan stigao iz kazahstanskog Ertisa, odigrao je svih 90 minuta protiv Alaja. Očekuje se da će svoje mesto defanzivnog veziste zauzeti i u ponedeljak.

Hučand je imao malo i sreće da osvoji prvi bod u grupi. Gubio je od Altin Asira od 15. minuta, ali je posle samo tri minua Redžebov dobio crveni karton. Sa igračem više Tadžikistanci su do 41. minuta stigli do preokreta golovima Serdjuka i Božorova, ali je Anadurdjev u finišu prvog poluvremena postavio 2:2. Rezultat se posle toga više nije menjao.

Igramo protiv veoma jakog tima iz Uzbekistana, oni rade dobar posao i u svom nacionalnom šampionatu. Imaju visoke ciljeve, ali i mi imamo svoje, pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo. Nema tajni u fudbalu. Gledali smo njihovu utakmicu sa Alajem koju su dobili sa 4:0, ne plašimo se, znamo kako moramo da odigramo“, rekao je trener Hučanda Rustam Hodžaev.

Sa druge strane, Nasafov trener Ruzikul Berdijev, nije zadovoljan što njegova ekipa nije u prvom poluvremenu protiv Alaja postigla nijedan gol. Nada se da se takvo poluvreme neće ponoviti u ponedeljak.

Napravili smo mnogo šansi, ali nismo uspeli da ih iskoristimo. Kada smo na početku drugog poluvremena dali gol, sve se smirilo i počeli smo da igramo našu igru. Ono što smo pokazali u prvom poluvremenu nije bila naša najbolja igra. Analizirali smo meč, zabeležili sve negativno i pozitivno, pokušaćemo da odigramo protiv Hučanda bolje“, kazao je Berdijev, koji je bio u stručnom štabu i 2011. godine, kada je Nasaf osvojio svoj jedini trofej u AFC kupu.


tagovi

AFC kupMarko Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara