Erik Lamela (© Reuters)
Erik Lamela (© Reuters)

AEK razbio kasicu: Lameli 7.500.000 evra za tri godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 13:12

Sjajni uslovi čekaju Argentinca u Atini

Ume grčki fudbal da skrene pažnju na sebe dovođenjem nekog zvučnog imena, ali dosad su transfer bombe uglavnom bile rezervisane za Olimpijakos (Marselo, Đovani, Rijera, Podens, Semedo...) i povremeno Panatinaikos (Đibril Sise, Žilberto Silva, Esjen..). Ovog leta svoj trenutak euforije dočekao je AEK. Žuto-crni iz Atine na korak su do potpisivanja ugovora sa Erikom Lemelom.

Iskusni Argentinac večeras ima lekarske preglede, nakon kojih se očekuje da potpiše ugovor na tri godine, po informacijama portala SDNA, vredan čak 7.500.000 evra! Postaće 32-godišnji napadač najplaćeniji igrač AEK-a, ali s razlogom.

Izabrane vesti

Lamela u Atinu stiže kao slobodan fudbaler, pošto mu je istekao ugovor sa Seviljom u kojoj je nastupao prethodne četiri godine. Pre toga je igrao za Totenhem i Romu, u koju je 2011. stigao iz River Plejta. Tada je plaćen 17.000.000 evra, a dve godine kasnije kada je odlazio u London - 30.000.000.

Igrajući za Totenhem Lamela je osvojio prestižnu Puškaš nagradu za najlepši gol sezone. Bila je to "rabona" protiv Arsenala, kroz noge Tomasu Partiju. Istu majstoriju izveo je i u Ligi Evrope protiv Asterasa, kao i igrajući za River... Otud i najava u grčkim medijima da stiže "Mister Rabona".

Ipak, što se tiče konkretnih trofeja, nakon brojnih izgubljenih finala (sa Romom Kup Italije 2013; sa Totenhemom Liga šampiona 2019, Liga kup 2015. i 2021; sa Argentinom Kopa Amerika 2015. i 2016), Erik Lamela je pre dve sezone konačno podigao neki pehar. Reč je o Ligi Evrope sa Seviljom, čemu je značajno doprineo pogotkom za 2:1 u produžetku polufinalnog okršaja sa Juventusom.

Kao neko ko iza sebe ima 25 nastupa za A reprezentaciju Argentine i preko 250 za Totenhem, a skoro 100 za Sevilju, sigurno je da će iskusni Gaučos imati šta da ponudi u svom novom klubu, gde ga na mestu trenera čeka nekadašnji saigrač Matijas Almeida, a tu je i Roberto Pereira sa kojim je počeo karijeru u prvom timu Rivera.

Sve to dodatno pojačava euforiju među žuto-crnima iz Atine.


tagovi

Erik LamelaLetnji prelazni rok 2024AEKKK Sevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara