AEK predstavio najskuplje pojačanje u istoriji kluba

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.07.24. | 14:39

Atinjani dobro drešili kesu za Argentinca

Atinski crno-žuti su dočekali jedno od najvećih pojačanja u istoriji kluba. Ako ne najveće, onda definitivno najskuplje, jer argentinska zvezda Erik Lamela stavio je paraf na trogodišnji ugovor vredan 6.000.000 evra, plus 1.500.000 evra, koliko je dobio samo za potpis.

Lamela je u Atinu stigao kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Seviljom u kojoj je nastupao prethodne četiri godine. Pre toga igrao je za Totenhem i Romu, u koju je 2011. stigao iz River Plejta. Tada je plaćen 17.000.000 evra, a dve godine kasnije, kada je odlazio u London - 30.000.000.

Izabrane vesti

Igrajući za Totenhem, Lamela je osvojio prestižnu Puškaš nagradu za najlepši gol sezone. Bila je to "rabona" protiv Arsenala, kroz noge Tomasu Partiju. Istu majstoriju izveo je i u Ligi Evrope protiv Asterasa, kao i igrajući za River... Otud i najava u grčkim medijima da stiže "Mister Rabona".

Atinjanima je prošle sezone titula izmakla za dva boda. U predstojećoj će sa Lamelom sigurno biti još konkurentniji. AEK sezonu zvanično započinje kroz tri dana u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Rival mu je Inter iz Andore.


tagovi

Erik LamelaAEK Atina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara