Roberto Pereira u dresu reprezentacije Argentine (©Reuters)
Roberto Pereira u dresu reprezentacije Argentine (©Reuters)

AEK doveo bivšeg reprezentativca Argentine za godišnju platu 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.07.24. | 13:56

Dolazak Roberta Pereire u Atinu biće jedan od najzvučnijih transfera u Grčkoj ovog leta

Bivši reprezentativac Argentine Roberto Pereira posle 13 godina u italijanskom i engleskom fudbalu nastaviće karijeru u Grčkoj. Tamošnji vicešampion AEK iz Atine je potvrdio da su dogovoreni svi uslovi i 33-godišnji fudbaler će uskoro potpisati dvogodišnji ugovor.

Pereira u Grčku stiže kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Udinezeom. Dogovorio je sa Atinjanima godišnju platu od 1.500.000 evra.

Izabrane vesti

Argentinac je najveći deo karijere proveo kao vezni fudbaler, ali može da pokrije i poziciju iza samog špica. Za reprezentaciju je Pereira odigrao 19 utakmica i postigao dva pogotka.

Novi saigrač Mijata Gaćinovića je dete River Plejta, iz kojeg je stigao u Udineze 2011. godine. Dobrim igrama u Seriji A izborio se za transfer u Juventus, sa kojim je 2015. i 2016. osvojio dve duple krune. Posle toga je za 13.500.000 evra prešao u Votford, a 2023. se vratio u Udineze.

Iako je AEK bio vicešampion Grčke, tokom leta će morati da igra kvalifikacije za Ligu konferencije. Prvak PAOK će se boriti za Ligu šampiona, dok će svoje mesto u Ligi Evrope tražiti Panatinaikos, kao osvajač Kupa Grčke i Olimpijakos, kao šampion Lige konferencije.

AEK igra kvalifikacije od 2. kola, prvi protivnik će mu biti bolji iz dvomeča Veleža iz Mostara i Inter Eskaldesa iz Andore.


tagovi

AEK AtinaGrčka 1UdinezeLetnji prelazni rok 2024Roberto Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara