Takehiro Tomijasu (©Reuters)
Takehiro Tomijasu (©Reuters)

Adut manje u borbi za titulu: Tomijasu završio sezonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 21:48

Japanski defanzivac operisao koleno te ga čeka duža pauza

April se bliži, a Arsenal je izvan svih očekivanja i dalje lider Premijer lige. Ipak, Mikel Arteta je ovog utorka izgubio jednog od aduta u borbi za titulu. Loša vest sa Emirata - Takehiro Tomijasu je završio sezonu zbog povrede kolena.

Japanski defanzivac povredio se tokom revanš utakmice osmine finala Lige Evrope protiv Sportinga posle duela sa Fransiskom Trinkaom, a naknadni testovi utvrdili su da se radi o težoj povredi kolena. Tomijasu je s toga ovog utorka u Londonu podvrgnut operaciji koja zahteva duži oporavak, pa je sezona za 24-godišnjeg desnog beka završena, navodi se u klupskom saopštenju.

Izabrane vesti

Istina, Tomijasuovo prisustvo nije od presudnog značaja za igru londonskog tima, ali je Japanac što kao starter u kup takmičenjima, što (najčešće) ulaskom sa klupe u Premijer ligi, ove sezone sakupio preko 1250 minuta. Ovako će pak, u odsustvu japanskog reprezentativca, sav teret pasti na pleća Bendžamina Vajta, jedinog preostalog desnog beka u timu.

Tomijasuova povreda dolazi u nezgodno vreme za ekipu iz još jednog razloga, jer podsetimo, Arteta na nekoliko nedelja neće moći da računa ni na Vilijama Salibua, koji ima problema sa leđima. Da ima Japanca na raspolaganju, španski stručnjak mogao da izrotira, Vajta vrati u srce odbrane i Takehira pošalje na desni bok, ali su mu sada opcije sužene.

Sreća u nesreći je to što je Arsenal ispao iz Lige Evrope, pa su mu do kraja sezone preostale isključivo utakmice u Premijer ligi.

Tomijasu je na Emirate stigao u avgustu 2021. godine iz Bolonje za 18.500.000 evra, a do sada je za Arsenal odigrao 53 utakmice i upisao tri asistencije.

Deset kola pre kraja Arsenal je na prvoj poziciji sa osam bodova prednosti u odnosu na Mančester Siti od kojeg je, doduše, odigrao i utakmicu više. Po povratku sa reprezentativne pauze Tobdžije na Emiratima dočekuju Lids.


tagovi

Takehiro TomijasuArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara