Englezi nanišanili 6. jun za nastavak fudbalske sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 16:02

Mini pripreme od 16. maja

Igraće se fudbal i pre leta, ubeđeni su na Ostrvu. Englezi su u velikim problemima, možda i najvećim od svih, zbog prekinute sezone, jer gube ogromne pare od TV prava.

Zato sve čine da se sezona što pre nastavi, da se igra pa makar i bez publike, makar i na jednom stadionu, što je jedan od poslednjih i čudnijih predloga.

Izabrane vesti

Kako otkriva danas ESPN iz svojih izvora, Englezi su odredili i datum kada bi, po njihovim računicama, sezona u Premijer ligi, Čempionšipu i Ligama 1 i 2 mogla da nastavi. Zaokruženi datum na kalendaru je 6. jun, subota, nešto malo manje od dva meseca u odnosu na današnji dan.

Naravno, igraće se utakmice bez publike i ko zna kada će opet doći dan da se navijači vrate na tribine. Ako je verovati da su otkrivena dokumenta italijanske vlade, u toj zemlji neće biti gledalaca na stadionima sve do 2021. godine. Teško da će biti drugačije i u ostalim zemljama Evrope. Moguće je i da Englezi ne budu i prvi koji će nastaviti prekinutu sezonu, u Nemačkoj se uveliko računa da će utakmice krenuti krajem maja, sve više klubova je počelo sa treninzima po posebnom režimu.

Po informaciji koju ima ESPN, u Engleskoj je plan da se klubovima daju tri nedelje za mini-pripreme za nastavak takmičenja, tako da bi svi počeli sa treninzima 16. maja. Toliko bi trebalo da bude dovoljno fudbalerima da dođu na nivo neophodan da igraju utakmice u ritmu od dve ili možda čak i tri sedmično.

Ovim informacijama najviše će se, sigurno, obradovati u Liverpulu, kojem su samo još dve pobede potrebne pa da matematički osvoji titulu prvaka na koju čeka tri decenije. A prava borba se očekuje u Čempionšipu, gde su Lids i VBA na putu ka Premijer ligi, ali ni Fulam i ostali klubovi ne odustaju od te bitke za prva dva mesta.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara