Raul Bobadilja (©Reuters)
Raul Bobadilja (©Reuters)

Aboridžini bez Raula Bobadilje hvataju priključak

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 23:14

Nekadašnji napadač Augzburga i Gladbaha se odazvao pozivu reprezentacije Paragvaja

Guarani i San Lorenco zatvoriće šesto kolo paragvajske Primere večeras od 00.30 na neutralnom terenu, stadionu Olimpije, ''Manuel Fereira''. Razlog zbog kojeg Aboridžini svoj meč ove runde ne igraju na svom bunjištu jeste promena formata takmičenja, koju je uslovila pandemija korona virusa, sa ciljem da se sezona okonča u zacrtanom roku.

Naime, elitni rang paragvajskog fudbala igra se u dve faze, Aperatura i Klauzura, u kojima 12 timova igra dvokružno, prvo u jednom, a potom drugom delu prvenstva. Međutim, pandemija je rok za završetak prvenstva skratila za četiri meseca, zbog čega su u Savezu odlučili da Klauzuru ''zbrzaju'' jednokružnim sistemom, gde će svaki tim pet utakmica odigrati kod kuće, isto toliko na strani, a jednu na neutralnom terenu. Potom će najboljih osam timova otići u eliminacionu fazu, gde će se počev od četvrtfinala odlučivati o tituli.

Izabrane vesti

Međutim, Guarani je drugi deo sezone započeo katastrofalno. Umesto borbe za vrh, četvrti najtrofejniji klub paragvajskog fudbala se posle pet kola nalazi na pretposlednjem mestu sa svega pet bodova i mesto u top osam mu polako klizi niz ruke. Aboridžini se nadaju da će pobedom večeras uhvatiti priključak za timovima sa sredine tabele i pritom preskočiti večerašnjeg rivala.

Ali, Gustavo Kostas će i ovog puta morati bez Raula Bobadilje. Iskusni Paragvajac koji je svojevremeno branio boje Menhengladbaha, Jang Bojsa i Augzburga, dobio je poziv selektora za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, zbog čega će propustiti večerašnji meč, baš kao i prethodni sa Nasionalom. Doduše, iako je u prvom delu sezone postigao devet golova, u Klauzuri nijednom nije tresao mrežu, pa je pitanje od kakav bi značaj uopšte imao na rezultat s obzirom na trenutnu formu.

Bilo kako bilo, umesto Bobadilje će i večeras igrati Fernando Fernandez, dok će Rodrigo Fernandez odmeniti Fernanda Barientosa.

Oba tima karakteriše čvrsta igra. Guarani posle pet kola ima gol razliku 3:3, mečevi San Lorenca su tek nešto efikasniji 5:6. Da bi večeras mogli da izostanu golovi govore i međusobni susreti, pošto su na prethodna tri meča ove dve ekipe viđena tek dva, a sve tri utakmice završene su bez pobednika.



tagovi

Paragvaj 1Raul BobadiljaGuaraniSan Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara