Foto: Reuters
Foto: Reuters

A Sveci k'o Sveci, dva gola iz prekida, preokret, pobeda i povratak Ingsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 23:00

Najbolji strelac Sautemptona se vratio pobedonosnim golom sa bele tačke

Vratio se Dani i doneo... Pobedu Sautemptonu. U prošlom kolu ekipa Ralfa Hazenhitla prokockala je dva gola prednosti protiv Mančester Junajteda i ostala praznih ruku, a večeras su Sveci bili ti koji su u sličnom maniru došli do bodova. Poklonili su rivalu penal, izjednačili do poluvremena, a onda je povratnik i najbolji strelac Dani Ings sa bele tačke doneo preokret - 1:2.

Posle nekoliko bravura iz slobodnjaka sa potpisom Džejmsa Vord-Prauza čitavoj Premijer ligi postalo je jasno da nije pametno praviti prekide u zoni šuta protiv Sautemptona. Danas su fudbaleri Brajtona to uglavnom uspevali da izbegnu, čak su i poveli preko Paskala Grosa. Ali Sautemptonov plejmejker je takođe vrhunski izvođač kornera. Što se ponovo pokazalo pred kraj prvog dela.

Izabrane vesti

Po jedan gol na obe strane videli smo u poluvremenu koje je većim delom bilo poprilično nezanimljivo. Sveci dozvolili rivalu da povede golom koji nije došao iz igre. I to na najlakši mogući način. Vord-Prauz nije bio svestan gde se lopta nalazi sve dok ga nije pogodila u visoko podignutu ruku. Sudija Kut je odmah pokazao na belu tačku, a Mekartija su svetlosne godine delile od zaustavljanja Paskala Grosa koji je postao rekorder Brajtona. Od kako je Premijer lige, nijedan igrač Galebova nije učestvovao u više pogodaka, a ofanzivni vezista ih je postigao 14 uz 17 asistencija pride. U sezoni 2017/18 bio je glavni igrač Brajtona, početkom aktuelne je dobijao priliku na kašičicu, ali je Grem Poter polako počeo da se podseća koliki uticaj Gros može da ostvari na igru ekipe sa Ejmeksa. 

Do kraja poluvremena poprilična uspavanka, a onda buđenje u režiji ranije pomenutog majstora za prekide. Ne, nije Vord-Prauz zavrnuo još jednu kiflu iz slobodnjaka, ali je iz kornera našao Janika Vestergarda u ravni penala, a štoper je glavom neodbranjivo pogodio dalji ugao. I sada je samo Kurt Zuma sa četiri pogotka efikasniji defanzivac od danskog gorostasa koji ima jedan manje. I sada jedino Čelsi, ne računajući penale, ima više golova iz prekida od Sutemptona – Plavci osam, Sveci jedan manje.

Dobio je od 45. minuta šansu najbolji strelac Svetaca, oporavljeni Dani Ings (mesec dana van terena) i pola sata mu je bilo potrebno da pokaže koliko će napadačke maštovitosti i ideja dobiti ekipa sa Sent Merisa njegovim povratkom. Kratko je žonglirao u kaznenom prostoru rivala pre nego što je poslao loptu iza glave Nejtanu Redmondu, ali umesto da golom kruniše sjajan dupli pas, rezervista je šutirao preko gola.

A onda se u 80. minutu domaćin revanširao za poklonjen penal iz prvog poluvremena. Soli Marč je drugi put skrivio jedanaesterac ove sezone, jer posle konsultacije sa VAR tehnologijom, sudija Kut je procenio da je fudbaler Brajtona oborio Voker-Pitersa u šesnaestercu. Ings je odmah uzeo loptu, a zatim pogodio malu mržu i poslao Svece ispred mančesterskih velikana, odnosno na poziciju broj pet u društvo Lestera i Čelsija.

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota

Barnli - Everton 1:1 (1:1)

/Brejdi 3 - Kalvert Luin 45+3/

Mančester Siti - Fulam 2:0 (2:0)

/Sterling 5, De Brujne 26pen/

Vest Hem - Mančester Junajted 1:3 (1:0)

/Suček 38 - Pogba 65, Grinvud 68, Rašford 78/

Čelsi - Lids 3:1 (1:1)

/Žiru 27, Zuma 61, Pulišić 90+3 - Bamford 4/

Nedelja

VBA – Kristal palas 1:5 (1:1)

/Galaher 30 – Furlong 8 ag, Zaha 55, 68, Benteke 59, 82/

Šefild Junajted – Lester 1:2 (1:1)

/Mekburni 26 – Perez 24, Vardi 90/

Totenhem - Arsenal 2:0 (2:0)

/Son 13, Kejn 45+1/

Liverpul - Vulverhempton 4:0 (1:0)

/Salah 24, Vajnaldum 58, Matip 67, Semedo 78ag/

Ponedeljak

Brajton - Sautempton 1:2 (1:1) /

Odloženo

Aston Vila - Njukasl

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Džejms Vord PrauzSautemptonBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara