A sad, zna se šta sledi - euforija! Hajduk na +4 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 20:25

Posle kiksa Rijeke i Dinama, Bili se odvojili na čelu HNL-a

Dinamo se juče jedva spasao poraza od Istre, golom Sandra Kulenovića sa penala u 80. minutu došao je do 2:2. Rijeci dan ranije bilo još teže u Zagrebu, u sudaru sa Lokomotivom, pošto je Ivan Smolčić tek u 90. minutu doneo bod gostima. Nije ni Hajduk blistao večeras u Koprivnici, ali Splićani ipak pevajući idu kući i vrlo verovatno 'pale' navijačku mašineriju koja će učiniti da ponovo imamo euforiju sličnu onoj kad su u klub dolazila zvučna pojačanja i rasle nade da će maltene 20-godišnji šampionski post biti okončan.

Nakon što su savladali Slaven sa 2:0, Bili imaju četiri boda više od najvećih rivala. Neko će reći, sića od zalihe, trka samo što je počela, međutim dobro je poznato koliko je malo Splitu i Dalmaciji potrebno 'da se zapali'.

Izabrane vesti

Ako nešto može posebno da raduje Đenara Gatuza to je onda činjenica da Hajduk na trećem meču zaredom nije primio gol, odnosno da je sačuvao mrežu na šest od prethodnih sedam duela. Očigledno je da momci sa Poljuda umeju da igraju na razultat i to bi moglo da bude od znača kad na red dođu odlučujući okršaji.

Slaven je danas bio veoma dobar u prvom delu, mogao da postigne dva gola, no u oba navrata ispostavilo se da su u pitanju bile ofsajd pozicije. Izdržao je Hajduk teške trenutke, pre svega u uvodnim trenucima susreta, a onda zahvaljujući autogolu veterana Tomislava Božića u 39. minutu, odnosno pogotku Stipe Biuka u smiraj prvog dela, došao do zlata vrednih bodova.

Ovo je Splićanima deveta pobeda u nizu nad Slavenom i sedma ove sezone u HNL-u. Uz Hajduk samo je Rijeka neporažena. zagrebački Modri već su doživeli dva poraza, ono jučo bio im je drugi remi ove jeseni...



tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebRijekaHNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara