(©Reuters)
(©Reuters)

A, možda je u Nejmaru problem: Marselj ni pogledom nije mogao da uhvati Mbapea i Mesija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.02.23. | 22:37

Sveci odigrali verovatno najbolje poluvreme u sezoni – 3:0

Kad je bilo najteže, PSŽ je bio najbolji! Posle dugo vremena, najzad je odigrao meč u skladu sa renomeom, u skladu sa igračima, timom koji ima na raspolaganju.

U direktnom okršaju sa najbližim pratiocem na tabeli, Marseljom, koji je mogao pobedom da priđe Svecima na samo dva boda razlike, PSŽ je razneo rivala nasred Velodroma. Ceo tim je igrao perfektno, a napadački tandem Mesi – Mbape je bio neuhvatljiv za domaćina – 3:0.

Izabrane vesti

Do čega je odjednom takva promena? Možda u pobedi nad Lilom prošle nedelje, koju je doneo Mesi golom iz slobodnjaka u 95. minutu, a posle vođstva gostiju do pred sam kraj? Moguće da je takav trijumf upalio motore i dao injekciju samopouzdanja Parižanima. A, možda je i to što na terenu nije bilo Nejmara. Brazilac je povređen, preskočio je ovaj meč i ne bi bilo iznenađenje da je baš to, na neki način, pomoglo Svecima. Jedna superzvezda manje u timu, jedan čovek koji mora da pipne loptu manje.

Odjednom, fudbal je leteo po terenu iz jednog dodira. Tako su pala oba gola. Tako je PSŽ napravio još tri-četiri kolosalne šanse u prvom poluvremenu. Marselj je mogao da peva od sreće što je na predah otišao sa samo dva gola zaostatka.

Kakvu je samo šansu promašio Mesi na 2:0... Lopta je išla kao po koncu, došla do njega na drugoj stativi, a argentinski genije je tukao desnom, nekako ga je fudbal pogodio u zglob umesto u stopalo i sa tri metra je prebacio preko prečke.

Ali, pre toga je Mesi poslao asistenciju Mbapeu za vođstvo PSŽ-a u 25. minutu, da bi četiri minuta kasnije uloge bile zamenjene: poraženi iz finala Mundijala u Kataru je kao na tacni poslužio šampiona istog takmičenja. Ovo je bio 700. gol Lionela Mesija u klupskoj konkurenciji, noseći dresove Barselone i Pari Sen Žermena.

Imao je Igor Tudor zanimljivu dilemu na poluvremenu: otvoriti se, zaigrati na sve ili ništa i time ujedno rizikovati da se prođe još gore ili igrati da se umrtvi ritam, da se ostavi prostor Svecima, da se ne prođe još gore?

Izabrao je hrvatski stručnjak da Marselj proba da napadne u drugom poluvremenu, a to se nije najbolje završilo. Prosto, igrali su Mbape i Mesi večeras kao na struju, prolazili su kroz odbranu domaćeg tima kao na motoru. Najlepša akcija na meču viđena je u 60. minutu, Argentinac je lob pasom prebacio odbranu domaćeg sastava, a Francuz je levicom uhvatio volej kojim je postigao novi gol – 3:0.

Sjajan meč Svetaca, možda i najbolji u sezoni i veliko ohrabrenje pred revanš sa Bajernom u Ligi šampiona, na kojem će francuski prvak morati da juri usred Minhena minus iz prve utakmice.

Jedina loša stvar koja se dogodila PSŽ-u večeras je povreda Kimpembea, koji je iznet s terena i pitanje je koliko će morati da odsustvuje s terena.

FRANCUSKA 1 – 25. KOLO

Petak

Lil - Brest 2:1 (0:1)

/Diakite 60, Aleksandro 80 - Đalo 8ag/

Subota

Anže - Lion 1:3 (0:1)

/Sima 87 - Mendes 38, Sar 80, Barkola 90/

Monpelje - Lans 1:1 (0:1)

/Mauasa 60 - Fužini 4/

Nedelja

Lorijan - Okser 0:1 (0:0)

/Raveloson 58/

Ajačio - Troa 2:1 (0:1)

/Belaili 62p, El Idrisi 68 - Balde 23/

Klermon - Strazbur 1:1 (0:1)

/Rašani 65 - Dijalo 34/

Nant - Ren 0:1 (0:1)

/Doku 20/

Rems - Tuluz 3:0 (2:0)

/Ito 4, Munetsi 7, Abdelhamid 68/

Monako - Nica 0:3 (0:3)

/Mofi 8, 26, Tiram 43/

Marselj . PSŽ 0:3 (0:2)

/Mbape 25, 55, Mesi 29/



tagovi

Lionel MesiKilijan EmbapePari Sen ŽermenOlimpik Marselj

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara