“Ko sa decom spava…” Revija grešaka i neverovatan gol u 94. minutu u "derbiju fudbalskih izloga" (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.10.20. | 21:27

Famalikao se na neverovatan način spasao novog poraza, Boavista ostala bez prve pobede

Famalikao je na početku prošle sezone bio najprijtanije iznenađenje portugalskog šampionata, a uoči ove sezone su poznavaoci tamošnjih fudbalskih prilika prognozirali da bi Boavista mogla da bude iznenađenje.

Sličnost između dva kluba je što su orijentisani na razvoj mladih igrača koji su dovedeni sa svih strana sveta uz poneko iskusno ime poput Havija Garsije u Boavisti ili Dijega Souze u Famalikau. Kostur oba tima čine mladi fudbaleri od kojih se očekuje zarada. Nije ni čudo s obzirom da iza Boaviste stoje Lil i njegov transfer guru Luiš Kampoš, a iza Famalikaoa najmoćniji agent na svetu Žorž Mendeš. Reč je o fudbalskim izlozima…

Izabrane vesti

Dovoljno je reći da je Srđan Babić najstariji u odbrani Famalikaoa, a da je u startnih 11 pored pomenutog Souze bio još samo jedan igrač stariji od 24 godine. Na drugoj strani je Boavista izašla sa startnom postavom u kojoj su bila čak sedmorica igrača sa 23 godine ili mlađi. Gomila je to mladih i neiskusnih fudbalera. A koliko su ovo novi timovi, govori podatak su od 22 fudbalera u večerašnjim startnim postavama, samo četvorica igrala u ovim klubovima i prošle sezone. Preostalih 18 su novajlije.

I onda ne treba ni da čudi što je meč obilovao greškama i što se na taj način meč i završio neverovatnim golom u 93. minutu – 2:2. Ima ona naša izreka “Ko sa decom spava…”. Nastavak znate.

Boavista u prva četiri kola nije ostvarila pobedu i večeras je imala priličan imperativ da slavi, Famalikao je krenuo nešto bolje i osvojio pet bodova na četiri meča. Celo prvo poluvreme je prošlo u serijama grešaka i faulova na obe strane.

Ali je zato drugih 45 minuta bilo ludo.

Na početku drugog poluvremena je Srđan Babić igrao rukom, a sudija pokazao na belu tačku. Ipak, posle VAR intervencije je “izvukao” prekršaj na ivici šesnaesterca. Ali 20 minuta kasnije nije bilo dileme oko iste stvari na drugoj strani. Avazijem je igrao rukom i skrivio penal. Lameiraš je preuzeo odgovornost, ali mu je golman Leo Žardim odbranio. Lopta se odbila direktno na nogu Lameirašu koji je umesto praznog gola pogodio prečku?!

Već u sledećem minutu je mladi ruski golman Zlobin častio Boavistu. Primio je nepodustiv gol u bliži ugao posle prilično običnog šuta Hamaša sa 25 metara. Pet minuta kasnije, Rus je zaplivao u prazno, a Havi Garsija bio najviši u skoku za 2:0.

Delovalo je da je Zlobin koštao Famalikao poraza i doneo prvu pobedu Boavisti, ali… Onaj od kojeg bi se to najmanje očekivalo, Havi Garsija, je napravio glupost i vratio Famalikao u život. Nekadašnji vezista Real Madrida, Benfike, Mančester Sitija, Zenita, Sevilje je sapleo iskusnog Italijana Trotu, skrivio penal i dobio crveni karton u 83. minutu. Ovoga puta je Lameiraš bio precizan i Famalikao je oživeo.

Branila se Boavista sa igračem manje i kada je izgledalo da se odbranila, primila je potpuno neverovatan gol. Brazilski rezervista Žonata Robert (20) je iz skraćenog kornera uputio nešto između šuta i centaršuta, a gostujući golman Leo Žardim je katastrofalno intervenisao i primio gol koji ne sme da se primi.

Na kraju je to možda bio i pravedan ishod… 

PRIMEIRA - 5. KOLO

Petak

Tondela - Portimonense 1:0 (1:0)

/Rafael Barbosa 33/

Subota

Nasional - Fereira 1:1 (0:0)

/Riakos 57 - Estakio 74/

Santa Klara - Sporting 1:2 (1:1)

/Santana 42 - Gongalveš 20 i 81/

Porto - Žil Visente 1:0 (1:0)

/Evanilson 41/

Nedelja

Farense - Rio Ave 0:1 (0:1)

/Mane 19/

Moreirense - Maritimo 2:1 (2:0)

/Pires 21, Nunjo 45 - Žunior 89/

Famalikao - Boavista 2:2 (0:0)

/Lameiraš 85 penal, Robert 90+4 - Hamaš 69, Garsija 75/

Gimaraiš - Braga 0:1 (0:1)

/Esgajo 27/

Ponedeljak

21.15: (1,13) Benfika (8,50) Belenenseš (19,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Famalikao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara