"Radost ispred navijača"
"Radost ispred navijača"

Zvezdinih pola sata dovoljno za osvetu Građevinarima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.11.14. | 14:45

Crveno-beli na Vračaru slavili sa 2:1, pošto su odigrali odličnih 30 minuta, a potom ponovo posustali

Radost ispred navijačaMelahnoholija se na pola sata pretvorila u magiju, ali se ubrzo sve vratilo na staro, pa su navijači Crvene zvezde ponovo strepeli za bodove. Međutim, kapital stečen iz prvih 30 minuta bio je dovoljan za crveno-belu osvetu Radu za eliminaciju iz Kupa Srbije i pobedu od 2:1 u 11. kolu Superlige.

Taj početak meča dao je pristalicama crveno-bele boje nadu da će njihovi miljenici prestati da ih kidaju živce. Zvezda je odigrala možda i najboljih pola sata u dosadašnjem toku sezone. Razleteo se restruktuiran sastav Nenada Lalatovića po terenu i ubitačnim tempom slomio protivnika.

Izabrane vesti

Pre svega zahvaljujući razigranom Milošu Bosančiću. I ranije se u njegovim potezima mogao naslutiti kvalitet, ali je tek danas iskusni plejmejker bio konkretan u završnici. Dirigovao je igrom crveno-belih, razigravao saigrače, zbunjivao protivničke defanzivce, diktirao ritam...

U petom minutu je preko pola terena loptom sa očima izbacio Darka Lazovića iza leđa Radove odbrane, a ovaj je odlično reagovao i iz prve glavom lobovao izletelog golmana Borisa Radunovića.

Samo 15 minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0 pošto je Bosančić, ovaj put iz kornera sa leve strane, na prvoj stativi gađao Sava Pavićevića u trepavicu, a ovaj spretno prosledio loptu na suprotnu stranu i duplirao prednost gostiju.

Činilo se da će Zvezda onaj poraz od pre četiri dana Radu naplatiti sa kamatom.

A onda je ponovo na površinu isplivala ona tamna strana Lalatovićevog tima. Tempo je iščezao, Bosančić kao da je pre vremena otišao u svlačionicu, ostali nisu znali šta će sa loptom.

Već u 36. minutu mat u tri poteza u režiji Slavka Perovića, Borka Veselinovića i Petra Jelića, koji osmim prvenstvenim golom u sezoni vraća Rad u igru.

Ispostavilo se da je to bio samo početak Zvezdinih muka. U drugom poluvremenu Rad se prisetio načina na koji je stigao do pobede u Kupu, bio mnogo konkretniji u napadu, dok su se crveno-beli našli u ulozi tima koji se brani.

Malo je nedostajalo da u 63. minutu Zvezda prokocka sve dobro što je učinila sa početka meča. Nikola Raspopović je pogodio stativu, u nastavku akcije je Jelić i zatresao mrežu Predraga Rajkovića, ali je sudija Vlado Glođović taj pogodak opravdano poništio zbog ofsajda.

Zvezda se odbranila, ali Lalatović ne može da bude sasvim zadovoljan, pre svega zbog neobjašnjivog pada u drugom delu igre. Promene u startnih 11 (Pavićević na desnom beku, Pečnik, u vezi, Nenad Gavrić na klupi, Luka Jović ni u protokolu) samo su na kratko razdrmale uspavani tim crveno-belih. 

I potom ponovo taština praznine... Ali, pamte se bodovi. A Zvezda je barem na nekoliko sati ponovo prva na tabeli Superlige. Barem dok se ne završi derbi susret Partizana i Vojvodine.

RAD – CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:2)
/Jelić 36 - Lazović 5, Pavićević 20/

Stadion: Obilića na Vračaru;
Sudija: Vlado Glođović;

Rad (4-3-3): Radunović – Raspopović, Maraš, Đurić (od 84’ Mihajlović), Rodić – Milošević (od 80’ Vujnović), Gnjatić, Marković – Perović, Jelić, Veselinović (od 58’ Simić);

Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković – Pavićević, Planić, Lazić, Mijailović – Kovačević, Bosančić (od 86’ Gogić) – Lazović, Pečnik (od 79’ Gavrić), Katai (od 60’ Ristić) – Rakić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDarko LazovićMiloš BosančićPetar JelićRadSavo PavićevićSlavko PerovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara