"Crveno-beli juniori"
"Crveno-beli juniori"

Zvezdini juniori pred put u Madrid: Završnica Evrolige je kruna naše sezone!

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.05.15. | 14:05

"Cele godine smo se pripremali za ovaj turnir. Biće jako teško, ali tamo ne idemo na ekskurziju ili na tursitički izlet već da osvojimo pehar", istakao je kapiten Miladinović

Crveno-beli juniori

Juniori Crvene zvezde učestvovaće na Evroliginom Fajnal ejtu koji će se održati u Madridu od 14. do 17. maja. Crveno-beli juniori pred sobom imaju težak zadatak jer u prestonicu Španije putuju kao prošlogodišnji pobednici i branioci titule koju su osvojili u Milanu. Okosnica tima nije mnogo promenjena u odnosu na prošlu sezonu. Trebalo bi podsetiti da su crveno-beli prošle godine do velikog podviga stigli kao najmlađa ekipa pa veliki broj igrača ima pravo nastupa i ove sezone, a velika potvrda kvaliteta ekipe bilo je dominantno osvajanje Evroliginog kvalifikacionog turnira koji je u februaru održan u Beogradu.

Izabrane vesti

Igrače Crvene zvezde u grupi čekaju izuzetno teški rivali, poput Unikahe iz Malage, litvanskog Žalgirisa i sarajevskih Sparsa, dok će se u drugoj grupi takmičiti madridski Rea,l francuski INSEP, rimska Stela Azura i estonska Riga. Prema propozicijama takmičenja prvoplasirane ekipe iz obe grupe obezbebediće plasman u finale.

Zvezdini juniori u Madrid putuju u sredu rano ujutru, a prvi meč zakazan je u četvrtak od 13 časova kada će izabranici Slobodana Klipe snage odmeriti sa Unikahom.

Kapiten juniora Crvene zvezde Telekom David Miladinović kratko je izneo svoja očekivanja pred put u Madrid:
"Cele godine smo se pripremali za ovaj turnir. Biće jako teško, ali tamo ne idemo na ekskurziju ili na tursitički izlet već da osvojimo pehar", istakao je Miladinović.

Slobodan Klipa

Nakon centra crveno-belih juniora reč je preuzeo Slobodan Klipa. On je predvodio Zvezdinu selekciju do 18 godina i prošle sezone na putu do evroligaškog trofeja, a i ove godine pokušaće da ponovi uspeh.
"Ovaj turnir nam je kruna sezone. Selekcija tima je bila podređena ovome jer smo juniorsku ligu Srbije igrali sa mlađim momcima – 1997. i 1998. godište. Učešće na ovako prestižnom turniru pre svega znači za sticanje iskustva i kao konačan korak za prelazak u seniorsku košarku. Igrači ovde pokazuju kvalitet i znanje, a moje mišljenje je da možemo da igramo finale i da tamo ravnopravno igramo verovatno protiv Real Madrida koji puno ulaže u svoje mlađe kategorije. Ne obećavam prvo mesto, ali zaista mislim da ćemo imati priliku da se borimo za trofej", rekao je iskusni trener koji je potom detaljnije pričao o narednim rivalima:
"Uradili smo dobar skauting. Unikaha je bila treća na juniorskom turniru u Španiji. Ekipa je sastavljena od afričkih igrača iz Senegala i Konga, imaju Crnogorca, Rusa... Oni ulažu mnogo i imaju trenažne centre koji se ne nalaze samo u Malagi. Sarajevo Spars je poslednja ekipa koja je dobila poziv. Evroliga je prepoznala njihov rad koji im je verovatno sličan našem sistemu i prepoznat je veliki broj mladih igrača koje oni daju nacionalnim selekcijama. Žalgiris je osvajač kvalifikacionog turnira u Litvaniji i praktično nacionalna selekcija te zemlje. Imaju nekoliko igrača koji su možda ponajbolji u Evropi. Ipak, mislim da su naši igrači najbolji. Osim pojedinačnog kvaliteta, važno je da tamo pokažemo timski karakter i u tom slučaju mislim da imamo dobre šanse", zaključio je Klipa.

Trebalo bi istaći da su Zvezdini juniori bili promoteri društveno odgovorne akcije ONE TEAM koja je u u subotu imala svoj završni sportski festival, organizovan zajedno sa Specijalnom Olimpijadom Srbije.

(FOTO: kkcrvenazvezda.rs, MN Press)


tagovi

SrbijaSlobodan KlipaJuniorska EvroligaFajnal ejtEvroligaDavid MiladinovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara